ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπράβο στην Αστυνομία – «Ντου» εδώ και «ντου» εκεί αλλά έφερε αποτέλεσμα

Μπράβο στην Αστυνομία – «Ντου» εδώ και «ντου» εκεί αλλά έφερε αποτέλεσμα

Σε εγρήγορση και μάλιστα συνεχή, βρίσκεται η Αστυνομία Κύπρου το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα οι διάφορες εκστρατείες αλλά και έλεγχοι που γίνονται κατά διαστήματα, έχουν φέρει αποτελέσματα.

Μειώνεται ο αριθμός των υποστατικών που λειτουργούν παράνομα σε σχέση με τον ηλεκτρονικό τζόγο, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι με την εφαρμογή της νομοθεσίας τον Νοέμβρη του 2014 και χάρη στις δράσεις της αστυνομίας ο αριθμός των υποστατικών που λειτουργούν παράνομα σε σχέση με τον ηλεκτρονικό τζόγο έχει μειωθεί, ενώ όλες οι πληροφορίες που σχετίζονται με τη λειτουργία των παράνομων υποστατικών αξιολογούνται τάχιστα και συνεχίζονται οι στοχευμένες εκστρατείες σε όλες τις επαρχίες.

Σημείωσε ότι από την 1η του Γενάρη του 2015 μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2015 ο αριθμός των υποθέσεων ανέρχεται σε 158, από τις οποίες οι 29 αφορούν τον νόμο περί κυβείας και οι υπόλοιπες 129 αφορούν την εφαρμογή του νόμου περί στοιχημάτων.

Παράλληλα, από την ημερομηνία που έχει θεσπιστεί η νομοθεσία, δηλαδή το Νοέμβρη του 2014, έχουν εκδοθεί 16 διατάγματα κλεισίματος υποστατικών και εκκρεμούν στο δικαστήριο μέχρι σήμερα ακόμη 5 αιτήσεις.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει ότι συνεχίζοντας τη δραστηριότητά της για καταπολέμηση του φαινομένου του ηλεκτρονικού τζόγου, προέβη χθες βράδυ σε συντονισμένες επιχειρήσεις και ελέγχους υποστατικών με δικαστικά εντάλματα, στις επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που διενεργήθηκε στην επαρχία Λευκωσίας από μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας, εντοπίστηκε σε πρακτορείο στοιχημάτων, ένα πρόσωπο να επιδίδεται σε παράνομο παιχνίδι μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος λειτουργούσε ως μηχανή τυχερού παιγνίου.

Από περαιτέρω έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκαν ακόμα επτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς επίσης και τέσσερις τηλεοράσεις, κουπόνια, λίστες και άλλα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν ως τεκμήρια. Όπως διαπιστώθηκε, σε αριθμό από τους κατασχεθέντες ηλεκτρονικούς υπολογιστές, απεικονίζονταν στις οθόνες τους τυχερά παιγνίδια, τύπου φρουτάκια.

Σχετικά με την εν λόγω υπόθεση, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση η 36χρονη υπεύθυνη του υποστατικού για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενα αδικήματα παροχής υπηρεσιών στοιχήματος μέσω διαδικτύου και κατοχής παιγνιομηχανημάτων περιορισμένου οφέλους.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που έγινε χθες βράδυ από μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου και του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας, εντοπίστηκαν σε υποστατικό και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, τέσσερις πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών που πιστεύεται ότι μετατρέπονται σε μηχανές τυχερού παιγνίου.

Οι αιφνιδιαστικές και συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, θα συνεχιστούν και θα καλύψουν και άλλες περιοχές, σε μια προσπάθεια να προληφθεί και να παταχθεί κάθε μορφή παρανομίας, στοχεύοντας στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top