ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές Ελλάδα: Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά το exit poll

Εκλογές Ελλάδα: Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά το exit poll

Καθαρή και ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνουν τα exit polls που δημοσιεύθηκαν αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 7 το απόγευμα της Κυριακής.

Το κοινό exit poll που συμφώνησαν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνει ότι το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φτάσει τις 11 ποσοστιαίες μονάδες στις εκλογές.

Η αντίδραση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς ήταν ψύχραιμη με στελέχη του κόμματος να μεταφέρουν πως «Εμείς περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό που ζητούσαμε για καθαρή νίκη με διαφορά φαίνεται να επιτυγχάνεται. Περιμένουμε τα επίσημα».

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε «ας περιμένουμε να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα, γιατί έχουμε εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις και γνωρίζουμε ότι τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά».

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι 1 στους 3 ερωτηθέντες δεν απαντούσε. Οπότε ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Στο ΠΑΣΟΚ, τα αποτελέσματα του exit poll, σκόρπισαν ικανοποίηση με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη να αναφέρουν πως, αν αυτά επιβεβαιωθούν, τότε το κόμμα θα αυξήσει τα ποσοστά του κατά 40%.

«Εφόσον επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα του exit poll, το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τα ποσοστά του κατα 40% και ενισχύει τις δυνάμεις του. Κεντρική στόχευση του κόμματος είναι να επιστρεψει ως πρωταγωνιστικός πόλος, κάτι και εξυπηρετείται από τα ποσοστά αυτά» αναφέρουν από την Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτουν: «Αν επιβεβαιωθούν τα χαμηλά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, το κάλεσμα προς τους προοδευτικούς πολίτες θα είναι ευθύ. Χρειάζεται προοδευτική ενλλακτική που μπορεί το ΠΑΣΟΚ να προσωποποιήσει. Ο Τσίπρας αποδείχτηκε χρυσός χορηγός της Νέας Δημοκρατίας, όλα πέρασαν και δεν ακούμπησαν επειδή ήταν αυτός αντίπαλος».

Αποτελέσματα εκλογών: Θρίαμβος Μητσοτάκη με 11 μονάδες διαφορά

Σύμφωνα με το κοινό exit poll, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να λάβει από 36% έως 40%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από 25% μέχρι 29% που με τα δεδομένα αυτής της ώρας φαίνεται να είναι το μέγιστο ποσοστό για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής με ποσοστά σε ένα εύρος από το 9,5% μέχρι το 12,5%. Το ΚΚΕ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστά από 6% μέχρι 8%. Η Ελληνική Λύση καταγράφεται σε ποσοστά 3,5% έως 5,5%.

Θρίλερ αναμένεται τις επόμενες ώρες για το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Το ΜεΡΑ25 καταλαμβάνει 2,5% έως 4,5% του εκλογικού σώματος και αναμένεται να μπει - έστω και οριακά - στη Βουλή. Μεγάλη νύχτα προβλέπεται για το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου που φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό από 2,2% έως 4,2% και μέση τιμή το 3,2% που βάζει στη Βουλή την Πλεύση Ελευθερίας.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top