Μετανάστες εντοπίστηκαν ανοικτά του Κάβο Γκρέκο - Ανάμεσά τους 16 συνολικά παιδιά - Χειροπέδες σε 3 πρόσωπα

Μετανάστες εντοπίστηκαν ανοικτά του Κάβο Γκρέκο - Ανάμεσά τους 16 συνολικά παιδιά - Χειροπέδες σε 3 πρόσωπα

Στη σύλληψη τριών προσώπων, προχώρησε η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την άφιξη δύο σκαφών, στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, στα οποία επέβαιναν συνολικά 60 πρόσωπα.

Το πρώτο σκάφος, ανακόπηκε γύρω στις 8μ.μ. στις 24/05/2023 στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ενώ όπως διαπιστώθηκε, σε αυτό επέβαιναν 31 άνδρες, τρεις γυναίκες και 12 παιδιά.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Συρίας, το βράδυ της 22ης Μαΐου 2023. Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν, κυβερνήτης του σκάφους ήταν 62χρονος, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Οι υπόλοιποι 45 επιβάτες του σκάφους, με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Επίσης, χθες 25/05/2023, γύρω στις 2.45 μ.μ., ανακόπηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, σκάφος στο οποίο επέβαιναν εννέα άνδρες, μια γυναίκα και τέσσερα παιδιά.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Συρίας, τα ξημερώματα της 24ης Μαΐου 2023, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν, κυβερνήτης του σκάφους ήταν 39χρονος, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Επίσης, συνελήφθη ακόμη ένα πρόσωπο ηλικίας 37 ετών, ως απαγορευμένος μετανάστης.

Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, οι υπόλοιποι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE