ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει το νηπιαγωγείο του παιδιού σας Ιούνιο και είστε δικαιούχος του Σχεδίου Επιδότησης διδάκτρων μέχρι 4 ετών - Υπάρχει λύση για Ιούλιο και Αύγουστο

Κλείνει το νηπιαγωγείο του παιδιού σας Ιούνιο και είστε δικαιούχος του Σχεδίου Επιδότησης διδάκτρων μέχρι 4 ετών - Υπάρχει λύση για Ιούλιο και Αύγουστο

Η σχολική χρονιά για τα περισσότερα δημόσια - κοινοτικά και κάποια ιδιωτικά νηπιαγωγεία/βρεφονηπιακούς σταθμούς, ολοκληρώνεται τέλη Ιουνίου παρότι το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών ηλικίας μέχρι 4ων ετών θα είναι σε ισχύ και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Από την άλλη υπάρχουν λίγα κοινοτικά και ιδιωτικά νηπιαγωγεία τα οποία παραμένουν ανοιχτά μέχρι και μέσα Αυγούστου.

Τι συμβαίνει όμως, όταν το νηπιαγωγείο που φοιτά παιδί που είναι δικαιούχο στο Σχέδιο , ολοκληρώνει την σχολική χρονιά τέλη Ιουνίου, ενώ την ίδια ώρα οι γονείς είναι εργαζόμενοι;

Συνήθως, εάν δεν υπάρχει βοήθεια από το οικογενειακό περιβάλλον, οι γονείς αναγκάζονται να κάνουν εγγραφή τα παιδιά τους σε καλοκαιρινά σχολεία.

Μπορεί το δικαιούχο παιδί το οποίο φοιτά σε νηπιαγωγείο που κλείνει τον Ιούνιο να μετακινηθεί σε άλλο νηπιαγωγείο το οποίο θα είναι ανοιχτό τους καλοκαιρινούς μήνες και να συνεχίσει να επωφελείται από το Σχέδιο;

Μετακίνηση παιδιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε άλλο νηπιαγωγείο 

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου, είχε ανακοινωθεί ότι στόχος είναι να δοθούν κίνητρα ώστε τα νηπιαγωγεία να παραμείνουν ανοιχτά τους καλοκαιρινούς μήνες και τον Αύγουστο.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, το οποίο έδωσε απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα που προβληματίζουν τους εργαζόμενους γονείς δικαιούχων παιδιών του Σχεδίου, τους οποίους τα νηπιαγωγεία "κλείνουν" τέλη Ιουνίου.

«Η διαδικασία αλλαγής παρόχου (βρεφονηπιακού σταθμού) η οποία εφαρμόζεται, θα μπορεί να εφαρμοστεί και για μετακίνηση ενός παιδιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δηλαδή, ο γονέας πρέπει να ενημερώσει την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας μέσω email στο [email protected] ότι το παιδί του έχει σταματήσει να φοιτά στον βρεφονηπιακό σταθμό που φοιτούσε ώστε να γίνει η αποσύνδεσή του από τους αρμόδιους λειτουργούς. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τέτοιου είδους αιτήματα διεκπεραιώνονται αμέσως από τους αρμόδιους λειτουργούς μετά από επικοινωνία για επιβεβαίωση τόσο με τον γονέα όσο και με τον πάροχο. Στη συνέχεια, ο γονέας θα μπορεί να δηλώσει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Σχεδίου τα στοιχεία του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στον οποίο έχει εγγράψει το παιδί, για να συνεχίσει η επιδότηση σε αυτό τον Σταθμό».

Όσον αφορά εάν θα συνεχίσει η επιδότηση του Σχεδίου τους καλοκαιρινούς μήνες , η απάντηση που λάβαμε ήταν : «Η επιδότηση για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες θα καταβληθεί για την περίοδο για την οποία θα επιβεβαιωθεί μέσω του βρεφονηπιακού σταθμού ότι έχει φοιτήσει το κάθε παιδί».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top