ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταθέτει σήμερα τα στοιχεία για σικέ ο Σαββίδης

Καταθέτει σήμερα τα στοιχεία για σικέ ο Σαββίδης

Το δρόμο της διερεύνησης θα πάρουν σήμερα και επισήμως οι καταγγελίες που διατύπωσε δημοσίως αλλά και στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, ο πρώην γραμματέας της Επιτροπής Δεοντολογίας του Αθλητισμού, Χάρης Σαββίδης, ο οποίος κλήθηκε και θα καταθέσει στοιχεία που ισχυρίζεται ότι κατέχει για κόκκινους φακέλους για παιχνίδια της Καρμιώτισσας Πολεμιδιών και του Ερμή Αραδίππου.

Ο Χάρης Σαββίδης θα προσέλθει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Αθλητισμού, η οποία τον κάλεσε να καταθέσει στοιχεία που τεκμηριώνουν όσα ισχυρίστηκε, και αναλόγως των δεδομένων που θα τεθούν ενώπιόν της, θα αποφανθεί για τα επόμενα βήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή δεν έχει άλλη επιλογή από το διορισμό ερευνώντων λειρουργών για την έναρξη της έρευνας και την ολοκλήρωή τους εντός 45 ημερών.

Η διερεύνηση των καταγγελιών Σαββίδη κάνει πολλούς παράγοντες ποδοσφαιρικών σωματείων να χάνουν τον ύπνο τους ενώ δεν αποκλείεται να φέρει τριγμούς και στα ψηλά δώματα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Μια από τις καταγγελίες που διατύπωσε στη Βουλή ο Χάρης Σαββίδης είναι ότι λίγο πριν την έκδοση ανακοίνωσης της Επιτροπής Δεοντολογίας για έναρξη έρευνας για δύο ύποπτους αγώνες, τον Οκτώβριο του 2020, δέχθηκε τηλεφώνημα από αξιωματούχου της UEFA, ο οποίος του έκανε παρατήρηση για τη δημοσιοποίηση των δύο περιπτώσεων. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον κ. Σαββίδη, η διερεύνηση των δύο αγώνων από την Επιτροπή Δεοντολογίας επρόκειτο να γίνει στη βάση πληροφόρησης που έφθασε από την UEFA. Ο Χάρης Σαββίδης αφήνει να νοηθεί ότι πίσω από το συγκεκριμένο συμβάν ενδεχομένως να κρύβονται συμφέροντα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, κάτι το οποίο θα αποτελέσει μέρος της έρευνας της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Οι αναφορές του Χάρη Σαββίδη στην Επιτροπή Θεσμών έγιναν κατά τη συζήτηση του θέματος για πιθανές πολιτικές παρεμβάσεις, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του τέως Προέδρου της Επιτροπής, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, περί προσπάθειας παρέμβασης του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη για τον αγώνα Καρμιώτισσα-Απόλλωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top