ΕΛΛΑΔΑ

Κλείδωσε η συμφωνία Αθήνας - θεσμών

Κλείδωσε η συμφωνία Αθήνας - θεσμών

Κλείδωσε η συμφωνία της Αθήνας με τους θεσμούς και παραμένουν κάποιες λεπτομέρειες, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

"Υπάρχει λευκός καπνός. Η  συμφωνία κλείδωσε" ανέφεραν οι ίδιες πηγές αμέσως μετά το τέλος της  συνάντησης με τους θεσμούς στις 8.35 το πρωί σήμερα.

Η συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, έκλεισε με συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές, στα ζητήματα που αφορούν το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, τα "κόκκινα δάνεια" και την απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας.

Επίσης, παραμένουν κάποιες λεπτομέρειες για τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα εξεταστούν από τα τεχνικά κλιμάκια. Η συμφωνία  ολοκληρώθηκε μετά από μαραθώνιες συζητήσεις που διήρκεσαν σχεδόν 22 ώρες. 

Διαβάστε εδώ τα 35 μέτρα που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο

ΝΩΡΙΤΕΡΑ:

Ολονύχτιο θρίλερ στην Ελλάδα για τη συμφωνία με τους δανειστές

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες.

Όλη τη νύχτα συνεχίστηκε η συνάντηση μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών. Σήμερα Τρίτη πρωί οι διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη με στόχο την επίλυση των όποιων εκκρεμοτήτων και την επίτευξη συμφωνίας εντός των αμέσως προσεχών ωρών.

Η συνάντηση συμπληρώνει 17 ώρες από την έναρξή της με μια μικρή διακοπή χθες το απόγευμα, στη διάρκεια της οποίας συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο για την οικονομική πολιτική υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, συμφωνήθηκε να μην ληφθεί κανενα νέο μέτρο αναφορικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2015-2016.

Οι στόχοι που συμφωνήθηκαν ειναι:

Πρωτογενές έλλειμμα -0,25% του ΑΕΠ το 2015,

0,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2016

1,75% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2017

3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018

Συμφωνία έχει υπάρξει σχεδόν σε όλα τα επιμέρους ζητήματα, και στην παρούσα φάση συζητούνται οι εκκρεμότητες σε ορισμένα ζητήματα (κόκκινα δάνεια, ταμείο αποκρατικοποιήσεων, απελευθέρωση αγοράς ενέργειας) προκειμένου να κλείσει η συμφωνία.

Στο μεταξύ κανένα νέο μέτρο δεν θα ληφθεί αναφορικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2015-2016, συμφώνησε η ελληνική πλευρά με τους θεσμούς, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top