ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Σκόνη στην ατμόσφαιρα - Ετοιμαστείτε για βροχές - Αναλυτικά οι προβλέψεις

Καιρός: Σκόνη στην ατμόσφαιρα - Ετοιμαστείτε για βροχές - Αναλυτικά οι προβλέψεις

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει πρόσκαιρα την περιοχή, ενώ ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται προοδευτικά από απόψε, σύμφωνα με το δελτίο καιρού του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία ωστόσο υποχωρεί σταδιακά από αύριο Σάββατο.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Παροδικά στα παράλια, ενδέχεται να σχηματίζεται τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση, ενώ στα ανατολικά, κατά τις αυγινές ώρες, δεν αποκλείεται και η αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, θα παρατηρείται τοπικά αυξημένη νέφωση. Προοδευτικά όμως μέχρι νωρίς το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, σε περιοχές κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού αλλά και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 Μποφόρ και σύντομα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Προοδευτικά ωστόσο μέχρι το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο μέχρι το απόγευμα θα καταστεί λίγο ταραγμένη και παροδικά στα δυτικά, στα νότια και στα βόρεια, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα βόρεια, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, στο δυτικό μισό του νησιού ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται και μεμονωμένες βροχές. Στο ανατολικό μισό ωστόσο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται και μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα στο δυτικό μισό του νησιού και αργότερα και σε περιοχές των ορεινών και στα ανατολικά.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, αρχικά στα δυτικά και αργότερα κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Την Τρίτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά.

Η θερμοκρασία την Κυριακή αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, ωστόσο τη Δευτέρα θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Την Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό: Σοβαρός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης - Θα επιχειρούν ολονύχτια δυνάμεις πυρόσβεσης

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top