ΔΙΕΘΝΗ

Ανατροπή στην υπόθεση Qatargate - Παραιτήθηκε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ μετά την επιστολή Καϊλή

Ανατροπή στην υπόθεση Qatargate - Παραιτήθηκε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ μετά την επιστολή Καϊλή

Παραιτήθηκε μετά από την επιστολή της Εύας Καΐλή ο ανακριτής της υπόθεσης του Qatargate, Μισέλ Κλεζ.

Νωρίτερα σήμερα η Εύα Καϊλή είχε προσφύγει στο ευρωκοινοβούλιο για παραβίαση της ασυλίας της. Δια μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής της υποστηρίζει ότι παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες αραβικών χωρών. Σε νέα, κοινή, ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της Ευάς Καϊλή, Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υπογραμμίζουν ότι η «Εύα Καϊλή παρακολουθείτο κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega» (την επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου που ερευνά υποθέσεις τηλεφωνικών παρακολουθήσεων).

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Le Soir, ορισμένα στοιχεία που ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας θα μπορούσαν να εγείρουν ορισμένα ερωτήματα σχετικά με την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας, αναφέρει η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας.

«Για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να μπορέσει η δικαιοσύνη να συνεχίσει το έργο της με ηρεμία και να διατηρήσει τον απαραίτητο διαχωρισμό μεταξύ της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και των επαγγελματικών υποχρεώσεων, ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ μάς ενημέρωσε τα βελγικά απόψε ότι αποφάσισε να αποσυρθεί από την υπόθεση», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας του Βελγίου:

«Στον φάκελο που αφορά υποψίες διαφθοράς εντός της βουλής Ευρωπαϊκά, στοιχεία εμφανίστηκαν πρόσφατα. Θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια ερωτήσεις σχετικά με την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας.

»Ως προληπτικό μέτρο και προκειμένου να επιτρέψει στη Δικαιοσύνη να συνεχίσει την εργάζονται με ηρεμία και διατηρούν τον απαραίτητο διαχωρισμό μεταξύ της ιδιωτικής ζωής και οικογενειακές και επαγγελματικές ευθύνες, ο ανακριτής Μισέλ Ο Claise μας ενημερώνει ότι αποφάσισε απόψε να αποσυρθεί από την υπόθεση. Ότι παρά την απουσία αποτελεσματικών στοιχείων που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την ορθότητα του κάθε ομιλητής και το ουσιαστικό έργο που έχει επιτύχει αυτός και οι ερευνητές σε αυτό το αρχείο.

»Πρόκειται λοιπόν για άλλον ανακριτή, ο οποίος έχει ήδη παρέμβει σε αρκετές περιπτώσεις προηγουμένως στη δικογραφία, ο οποίος θα αναλάβει τη διεύθυνση της έρευνας».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top