ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Συγκλονίζει ο Κλέοπας ο μοναδικός επιζών της οικογενειακής τραγωδίας στη Λευκωσία: «Εννέα ολόκληρα χρόνια χωρίς εσάς»

Συγκλονίζει ο Κλέοπας ο μοναδικός επιζών της οικογενειακής τραγωδίας στη Λευκωσία: «Εννέα ολόκληρα χρόνια χωρίς εσάς»

Εννέα χρόνια μετά την οικογενειακή τραγωδία, ο Κλεόπας ο μοναδικός επιζών συγκινεί με την ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στα social media.

Ήταν 18 Ιουνίου 2014, όταν ο μόλις τότε 14 χρονών Κλεόπας και η 9χρονη αδερφή του μαζί με την μητέρα τους θα μετέβαιναν στο σπίτι του πατέρα τους, τον οποίο είχαν εγκαταλείψει λόγω βίας στην οικογένεια. Ωστόσο βάσει διατάγματος, τα παιδιά έπρεπε να τον επισκέπτονται. Εκείνη η μέρα ήταν η μοιραία. 

Ο πατέρας σκόρπισε το θάνατο με ένα όπλο G3, πρώτα πυροβόλησε την εν διαστάσει γυναίκα του, στην συνέχεια την 9χρονη κόρη του και μετά ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό πίσω από τον Κλέοπα όπου μια σφαίρα τον βρήκε στον ώμο. Ο Κλέοπας έπεσε στο έδαφος υποκρινόμενος τον νεκρό για να γλιτώσει. Ο πατέρας στρέφει το όπλο στον εαυτό του και σκοτώνεται.

Ο Κλεόπας εννέα χρόνια μετά, στις 18/6/23 με μια ανάρτηση του συγκλονίζει με τη δύναμη ψυχής του.

Η ανάρτηση του Κλεόπα:

«Και να που σήμερα έφτασε και πάλι το ημερολόγιο να γράφει 18 Ιουνίου.
Πραγματικά όποτε έρχεται αυτή η μέρα η καρδιά μου ραγίζει σαν να ήταν χθες.
9 ολόκληρα χρόνια χωρίς εσάς.. Ακόμη θυμάμαι το όνειρο που είδα την προηγούμενη μέρα και σου έλεγα το πρωί μάνα σήμερα να μην πάμε κι εσύ μου έλεγες πως Κλεόπα μου δεν έχουμε άλλη επιλογή .
Δεν είχαμε άλλη επιλογή γιατί θα παραβιάζαμε το διάταγμα του δικαστηρίου στον να επισκεπτόμαστε και τον πατέρα μας. Ειλικρινά ακόμη έχω στο μυαλό μου όλες τις τραγικές εικόνες και ηχούν στα αυτιά μου οι δυνατοί κρότοι του όπλου. Μου λείπετε πάρα πολύ.

Δεν περίμενα ποτέ ότι η ζωή μου θα άλλαζε τόσο δραματικά και καθοριστικά στα δεκατέσσερα μου χρόνια. Αλλά ποτέ δεν είπα γιατί σε μένα διότι αν δεν ήμουνα εγώ ίσως ήταν κάποιος άλλος .
Είμαι σίγουρος πως ο θεός μας δίνει πάντοτε όσα μπορούμε να αντέξουμε και πιστεύω πως μέσα από όλο αυτό τον πόνο κατάφερα και βγήκα νικητής ενώ θα μπορούσα να είχα διαφορετική κατάληξη.
Αυτό νιώθω καθημερινά , γιατι πολύς κόσμος μου λέει μπράβο που κατάφερα και βγήκα νικητής αλλά και για το ότι παλεύω για τα δικαιώματα των Ορφανών στην Κύπρο. Εύχομαι το κράτος να αναλάβει την ευθύνη για όλα αυτά τα προβλήματα. Και να δημιουργηθεί κρατική πρόνοια τουλάχιστον για την επαγγελματική αποκατάσταση των ορφανών παιδιών. Πότε μου δε σκέφτηκα το ατομικό συμφέρον.
Το να ξεκληρίζεται όμως μια οικογένεια μέσα σε 2 λεπτά ,αυτός ο πόνος πραγματικά κρατάει μια ζωή.
Είμαι περήφανος που υπήρξατε ένα κομμάτι μου, που θα με συντροφεύει για πάντα.
Το σίγουρο είναι ότι έχω πολλές καλές αναμνήσεις να μοιράζομαι με τη δική μου οικογένεια στο μέλλον. Είμαι βέβαιος πως θα είναι πολύ περήφανοι για σας όπως όλος ο κόσμος γιατί είστε ηρωίδες ζωής. Έχετε βοηθήσει δίνοντας τη ζωή σας πάρα πολύ κόσμο στο να μιλάει έγκαιρα για την βία στην οικογένεια και να ξεφεύγει από αυτήν. Σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει να είναι δυστυχισμένος και να βρίσκεται μέσα σε καταστάσεις και περιβάλλοντα όπου υποφέρει. Ηρωίδες μου σας αγαπώ πάρα πολύ και δεν θα σας ξεχάσω ποτέ. Συνεχίστε να μου φωτίζετε το δρόμο και να μου δίνετε δύναμη να συνεχίζω».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top