ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ για απολογισμό ΠτΔ: «Κάθε κυβέρνηση κρίνεται από τα αποτελέσματά της και όχι από τις προθέσεις»

ΔΗΣΥ για απολογισμό ΠτΔ: «Κάθε κυβέρνηση κρίνεται από τα αποτελέσματά της και όχι από τις προθέσεις»

Σε ανακοίνωση προέβη ο ΔΗΣΥ, αναφορικά με τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «αξιολογούμε καθημερινά τις πολιτικές της κυβέρνησης, πάντα με υπευθυνότητα και συνέπεια. Αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε αποφάσεις και πολιτικές όταν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά και διαφωνούμε τεκμηριωμένα καταθέτοντας αντιπροτάσεις εκεί και όπου κρίνουμε ότι η πορεία δεν είναι προς όφελος των πολιτών και του τόπου».

Δεν αναμένουμε από καμία κυβέρνηση, συνεχίζει η ανακοίνωση, «να κριθεί από τις πρώτες 100 μέρες ούτε και είναι εφικτό να παραχθεί πραγματικό έργο σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Εξαρχής είπαμε πως θα δώσουμε μεγαλύτερη πίστωση χρόνου. Συνεπώς αν και το ορόσημο κρίνεται περισσότερο επικοινωνιακά, μάλλον για να διορθωθεί η εικόνα της κυβέρνησης, κατά γενική ομολογία κυριαρχεί ένα ευρύτερο μούδιασμα στη κοινωνία λόγω συγκεκριμένων άστοχων ενεργειών και αθέτησης υποσχέσεων».

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ:

Αξιολογούμε καθημερινά τις πολιτικές της κυβέρνησης, πάντα με υπευθυνότητα και συνέπεια. Αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε αποφάσεις και πολιτικές όταν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά και διαφωνούμε τεκμηριωμένα καταθέτοντας αντιπροτάσεις εκεί και όπου κρίνουμε ότι η πορεία δεν είναι προς όφελος των πολιτών και του τόπου.

Δεν αναμένουμε από καμία κυβέρνηση να κριθεί από τις πρώτες 100 μέρες ούτε και είναι εφικτό να παραχθεί πραγματικό έργο σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Εξαρχής είπαμε πως θα δώσουμε μεγαλύτερη πίστωση χρόνου. Συνεπώς αν και το ορόσημο κρίνεται περισσότερο επικοινωνιακά, μάλλον για να διορθωθεί η εικόνα της κυβέρνησης, κατά γενική ομολογία κυριαρχεί ένα ευρύτερο μούδιασμα στη κοινωνία λόγω συγκεκριμένων άστοχων ενεργειών και αθέτησης υποσχέσεων.

Επί της ουσίας ορισμένα από αυτά που αναφέρονται ως «έργο» βρίσκονται στο στάδιο των εξαγγελιών χωρίς ολοκληρωμένο αποτέλεσμα (πχ ενεργειακά), ενώ ορισμένα άλλα ήταν ήδη δρομολογημένα (πχ όσα βρίσκονται στον προϋπολογισμό που ψηφίσαμε πέρσι ή/και στο Ταμείο Ανάκαμψης), κάτι πολύ φυσιολογικό για ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν εξαγγελθείσες πολιτικές που συμφωνήσαμε, όπως η δεδηλωμένη πρόθεση για διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας αλλά, ταυτόχρονα, εκφράσαμε και την ανησυχία μας για τη διόγκωση μόνιμων ανελαστικών δαπανών.

Κάθε κυβέρνηση κρίνεται από τα αποτελέσματά της και όχι από τις προθέσεις ή τις όποιες προπαρασκευαστικές ενέργειες. Θα αναμένουμε πλέον τα πραγματικά αποτελέσματα της παρούσας διακυβέρνησης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top