ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές για τα νέα έργα είχε στα κατεχόμενα ο Τούρκος Αντιπρόεδρος

Επαφές για τα νέα έργα είχε στα κατεχόμενα ο Τούρκος Αντιπρόεδρος

Χωριστές συναντήσεις με τον Ερσίν Τατάρ, τον «πρωθυπουργό» Ουνάλ Ουστέλ, τον «υπουργό τουρισμού» Φικρί Ατάογλου και τον «πρόεδρο» της «βουλής», Ζορλού Τορέ είχε χθες στα κατεχόμενα ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Τζεβντέτ Γιλμάζ, ο οποίος επισκέφτηκε επίσης τα μνημεία των Ραούφ Ντενκτάς και Φαζίλ Κιουτσιούκ και το συγκρότημα κτιρίων με τζαμί στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται η νέα «βουλή» και νέο «προεδρικό μέγαρο».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται στις δηλώσεις του κ. Ουστέλ μετά τη συνάντηση με τον κ. Γιλμάζ. «Είμαστε ένα αδιαχώριστο δίδυμο σαν το νύχι και το κρέας. Θα κάνουμε βήματα προς την κατεύθυνση του συμφέροντος της χώρας», ανέφερε ο Ουνάλ Ουστέλ.

Δήλωσε ότι το πρώτο μήνυμα Έρντογαν κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα ήταν το άνοιγμα του νέου παράνομου αεροδρομίου στην Τύμπου στις 20 Ιουλίου, λέγοντας ότι ως «κυβέρνηση» θα κάνουν ό,τι τους αναλογεί για να εκπληρώσουν αυτό το καθήκον και να αποκτήσουν το νέο τους τερματικό μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Πρόσθεσε ότι το θέμα της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας με καλώδιο συζητείτο και το 2012 όταν συζητείτο το θέμα της μεταφοράς νερού από την Τουρκία. Το έργο του νερού υλοποιήθηκε και σήμερα θα υλοποιηθεί και το έργο της ενέργειας, το οποίο είναι γιγαντιαίο και θα αναδιαμορφώσει το μέλλον της «χώρας», θα αυξήσει την ενεργειακή ποικιλότητα, θα διασφαλιστεί η ασφάλεια στην προσφορά ενέργειας και θα ξεπεραστούν τα υφιστάμενα προβλήματα, όπως είπε.

Λέγοντας ότι με το «πρωτόκολλο» που υπέγραψαν με την Τουρκία θα υλοποιηθούν μεγάλα έργα στον τομέα της υγείας, ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι πρόκειται να βγουν σε προσφορές για το νοσοκομείο 500 κλινών που θα ανεγερθεί στην κατεχόμενη Λευκωσία και τις προσεχείς μέρες θα θέσουν τον θεμέλιο λίθο.

Είπε επίσης ότι θα ξανακτίσουν 25 σχολεία στις περιοχές Καρπασίας, Μόρφου και Κερύνειας και θα ενισχύσουν σχολεία που δεν είναι αντισεισμικά.

Θα λύσουν, συνέχισε, και το πρόβλημα στις υποδομές στους δρόμους.

Στις δικές του δηλώσεις, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ότι θα επιτύχουν και στο θέμα του ηλεκτρισμού όπως πέτυχαν στο νερό και πρόσθεσε ότι αυτό θα συμβάλει τόσο στην πιο ισχυρή σύνδεση των δύο «χωρών» μεταξύ τους όσο και στην οικονομική ευημερία, ενώ θα έχει θετικές επιπτώσεις και στο περιβάλλον.

Ανέφερε ότι πρέπει να εργαστούν σε πολλά θέματα όπως η εκπαίδευση, η υγεία, οι συγκοινωνίες και ο ιδιωτικός τομέας.

Ο Γιλμάζ αναχώρησε ψες από τα κατεχόμενα.

Επί τόπου επιθεώρηση του βόρειου παρακαμπτήριου δρόμου στο σημείο σύνδεσης με την Κερύνεια όπου θα ανεγερθεί κυκλικός κόμβος στο πλαίσιο του σχεδίου που υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους πραγματοποίησε χθες ο Τούρκος Υπουργός Συγκοινωνιών και Υποδομών, Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου, συνοδευόμενος από τον «υπουργό συγκοινωνιών και έργων», Ερχάν Αρικλί, τον συντονιστή κυπριακών υποθέσεων της γενικής διεύθυνση οδικών μεταφορών Τουρκίας, Αϊκούτ Μουτλού, τον «διευθυντή» του λεγόμενου γραφείου οδικών μεταφορών του καθεστώτος, Αμπί Ατζί και τον «διευθυντή τροχαίας», Αχμέτ Αϊντίν.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, ο Αϊκούτ Μουτλού προέβη σε ενημέρωση για τη χρηματοδότηση που παρείχε η Τουρκία για το οδικό δίκτυο στα κατεχόμενα κατά την περίοδο 1998-2023, τα μηχανήματα που έστειλε, τα υλικά και τις δενδροφυτεύσεις, τις επενδυτικές εργασίες του μάστερ-πλαν 2020-2030, τους επενδυτικούς στόχους του σχεδίου για τους αυτοκινητόδρομους κατά την περίοδο 2021-2030, τα διεξαγόμενα έργα που αφορούν δρόμους και τα έργα οδικής ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top