ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έχει δίκαιο ο Ματσάκης για την Γιαννάκη: Δεν έχει το προσόν της καλής γνώσης της αγγλικής (ντοκουμέντα)

Έχει δίκαιο ο Ματσάκης για την Γιαννάκη: Δεν έχει το προσόν της καλής γνώσης της αγγλικής (ντοκουμέντα)

«Καλό είναι ελεγχθούν και τα προσόντα κάποιων υψηλόβαθμων του Υπουργείου Υγείας. Και μιλώ για την κ. Γιαννάκη. Την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας». Τάδε έφη Μάριος Ματσάκης.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο τελευταίος με την ιδιότητα του ιατροδικαστή (προσλήφθηκε από την οικογένεια του θανόντος  νεογνού στην Πάφο), μίλησε στο Sigma και είπε τα πιο πάνω, στο πλαίσιο των τοποθετήσεών του για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, με αφορμή το πρόσφατο –τραγικό- περιστατικό.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ToThemaOnline, τα όσα είπε ο κ. Ματσάκης καθόλου δεν απέχουν από την πραγματικότητα, αφού πράγματι η κ. Γιαννάκη κακώς διορίστηκε στη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας τον περασμένο Φεβρουάριο (ήταν γνωστό από τον Ιανουάριο ότι θα έπαιρνε τη θέση). 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αλλά και τα στοιχεία που έχουμε και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, κατά τον διορισμό της στη θέση της διευθύντριας του Υπουργείου δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη θέση. Παραθέτουμε και την επιχειρηματολογία μας, η οποία -τονίζουμε πάλι- βασίζεται σε στοιχεία:

•    Η... γνωμοδότηση της ΕΔΥ: Ένα από τα βασικά προσόντα για την θέση του/της Γενικού Διευθυντή/τριας Υπουργείου είναι καλή γνώση της αγγλικής. Σύμφωνα με την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (βλ. ντοκουμέντα που παραθέτουμε), η οποία κλήθηκε να αξιολογήσει τα προσόντα της κ. Γιαννάκη το 2000 με αφορμή πλήρωση κενής μόνιμης θέσης Πρώτου Οδοντιατρικού Λειτουργού, «Η Γιαννάκη-Βασιλείου Χριστίνα είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Mediterranean Institute of Manegement, το οποίο, με βάση προηγούμενη απόφαση της Επιτροπής, θεωρείται ως τεκμήριο της Πολύ καλής γνώστης Αγγλικής γλώσσας». Τα πιο πάνω αναφέρονται σε πρακτικά Συνεδρίας της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας στις 21 Αυγούστου του 2000…

•    Διαλέξεις στην Ελληνική: Υπάρχουν όμως δυο σημεία που καθιστούν από λανθασμένη μέχρι σκανδαλωδώς αντιφατική την πιο πάνω απόφαση της ΕΔΥ. Συγκεκριμένα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διεύθυνσης και Δημόσιας Διοίκησης του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης που παρακολούθησε η κ. Γιαννάκη για να αποκτήσει τα ανάλογα προσόντα, ΔΕΝ διδάσκεται στην αγγλική γλώσσα, αλλά στα Ελληνικά. Σύμφωνα με τις σημειώσεις του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης για το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «οι διαλέξεις θα δίδονται στην Ελληνική γλώσσα».

•    Ακλόνητο επιχείρημα: Υπάρχει κι ένα ακόμη πιο ισχυρό επιχείρημα για όλα όσα καταγράφουμε πιο πάνω. Η ίδια η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, αναφέρει ξεκάθαρα ότι μόνο εφόσον η γλώσσα διδασκαλίας μεταπτυχιακού διπλώματος του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης είναι στην Αγγλική, μπορεί να αποτελέσει αποδεικτικό για καλή γνώση της αγγλικής. Παραθέτουμε αυτούσια την αναφορά στους όρους που θέτει η ΕΔΥ για καλή γνώση της αγγλικής: «Μεταπτυχιακό Δίπλωμα του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης (Mediterranean Institute of Manegement) μόνον εφόσον η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική. Με βάση, λοιπόν, το γεγονός ότι οι διαλέξεις που παρακολούθησε η κ. Γιαννάκη ήταν στα Ελληνικά (αδιαμφισβήτητο) τότε κακώς θεωρήθηκε ότι έχει άριστη γνώση της αγγλικής. Εκτός αν ζούμε σε άλλο κόσμο, όπου η λογική και οι κανόνες έχουν πάει περίπατο…

Οι τοποθετήσεις του Μάριου Ματσάκη:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top