ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό επταήμερη κράτηση οι δύο που έφεραν με βάρκες 37 μετανάστες στην Κύπρο

Υπό επταήμερη κράτηση οι δύο που έφεραν με βάρκες 37 μετανάστες στην Κύπρο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα διάταγμα κράτησης επτά ημερών εναντίον δύο ατόμων, ηλικίας 33 και 31 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με υπόθεση υποβοήθησης ατόμων να εισέλθουν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «γύρω στις 10.15 το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου, εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Δημοκρατίας, άγνωστος στόχος, 13 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο να κινείται προς τις ακτές της Δημοκρατίας. Τριάντα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 22 Ιουνίου, ο στόχος εισήλθε εντός των χωρικών υδάτων της Δημοκρατίας και έγιναν προσπάθειες για αναγνώριση του σκάφους, χωρίς όμως ανταπόκριση».

Στη συνέχεια «άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας προσέγγισε το άγνωστο σκάφος και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ξύλινη βάρκα μήκους περίπου 7 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 37 άτομα εκ των οποίων 28 άντρες, 3 γυναίκες και 6 παιδιά, όλοι από τη Συρία. Οι μετανάστες ανέφεραν πως αναχώρησαν από το Ταρτούς της Συρίας πληρώνοντας 2.500 δολάρια έκαστος».

Πρόσθεσε ότι «η βάρκα μαζί με τους μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης 22 Ιουνίου στη μαρίνα Αγίας Νάπας. Οι μετανάστες ανακρίθηκαν και εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον δύο ατόμων, ηλικίας 33 και 31 ετών ότι ήταν οι πλοηγοί του σκάφους».

Όπως είπε ο κ. Θεοδούλου «τα δύο άτομα συνελήφθησαν το πρωί από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου και εντός της ημέρας αναμένεται να εξασφαλιστούν εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποβοήθησης παράνομης εισόδου προσώπων τρίτης χώρας στην Δημοκρατία, υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό την αποκόμιση κέρδους, μεταφοράς προσώπου δια υδάτινης οδού με μη ασφαλές και υπερφορτωμένο σκάφος και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος».

Οι υπόλοιποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 23 Ιουνίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για επτά ημέρες.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Στην απόφαση για τη μη άσκηση ποινικής δίωξης στον Μιχάλη Κατσουνωτού προχώρησε η Νομική Υπηρεσία, προκαλώντας την αντίδραση Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top