ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμπανανίας

Υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμπανανίας

Από την εποχή που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε προεδρική χάρη σε καταδικασμένους παιδοβιαστές (με έναν απ’ αυτούς μάλιστα να επιστρέφει στο να παρενοχλεί το θύμα του) ή δήλωνε ευθαρσώς το διαβόητο “εμείς ζητήσαμε συγγνώμη κι ας ήσαν αλλοδαπές” για τα θύματα του Μεταξά, η αλήθεια είναι πως δεν άλλαξαν και πολλά.

Απεναντίας το πραγματικό κληροδότημα του τέως Προέδρου -εκτός από τις τέσσερις συνεργάτιδές του που θα πληρώνουμε μέχρι να πεθάνουμε- μοιάζει να είναι μια ανησυχητική, σχεδόν εφιαλτική διάβρωση των θεσμών, και ειδικότερα της δικαιοσύνης, που κορυφώθηκε την τελευταία πενταετία και δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης ή έστω υποχώρησης. Απεναντίας η δικαιοσύνη στην Κύπρο άρχισε να μοιάζει με γαμημένη δυστοπία.

Ο κατάλογος υπερβολικά μακρύς για να μπούμε σε λεπτομέρειες αν και τις πολύκροτες υποθέσεις λίγο πολύ τις γνωρίζετε καλά. Παραδόξως διατηρούνται στην επικαιρότητα αν και κάποια φιλοκυβερνητικά media καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να αλλάξουν την ατζέντα. Ευτυχώς ανήκουν στα ξεπερασμένα και κανείς δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στα λεγόμενα/γραφόμενα τους πέρα ίσως από κάποιους αρτηριοσκληρωμένους συνταξιούχους που αναπολούν the good ol’ days που μπορούσες άφοβα να πεις “αράπηδες” και να ρίξεις κανά χαστούκι σε ανυπάκουα θηλυκά που δεν ήξεραν ποια είναι η θέση τους. Η επικαιρότητα αδυσώπητη. Είναι πραγματικά λες και ο τέως έριξε κάποια κατάρα φεύγοντας να συνεχίσει να αναβλύζει η δυσωδία που μας είχε φλομώσει ειδικά στην τελευταία πενταετία του. Σαν μια σταθερή υπενθύμιση του “έργου” του, η όσφρηση άλλωστε είναι η δυνατότερη αίσθηση σε ότι αφορά το ξεκλείδωμα της μνήμης. Μπόχα (από) παντού.

Πόσοι τιμωρήθηκαν για την εγκληματική (και κατάφωρα ρατσιστική) Μεγάλη των Μπάτσων Χολή στην υπόθεση Μεταξά; ΚΑΝΕΝΑΣ.

Πόσοι διώχθηκαν για το βίντεο του Al Jazeera; Περίμενε ρε φίλε, τώρα επανακαταχωρήθηκε(!) η υπόθεση, έχουμε ακόμα δρόμο.

Πόσοι πήγαν φυλακή για το σκάνδαλο των “χρυσών διαβατηρίων” (που έγινε περίπου σαν τα UFO, πολλοί ισχυρίζονται ότι το έχουν δει αλλά δεν υπάρχει καμία τρανταχτή απόδειξη ότι actually υπάρχει); Το άλλο με τον... τατά το ξέρεις;

Πόσα χρόνια έφαγε ο μαστουρωμένος οδηγός που σκότωσε τα τρία νέα παιδιά στη Λεμεσό; ΈΝΑ για κάθε ζωή που αφαίρεσε. Αλλά όλα οκ. Ο ΓΕ εφεσίβαλλε την απόφαση.

Πόσο κάθισε φυλακή ο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ για σεξουαλική επίθεση σε βάρος ανήλικης Μητροπολίτης πρώην Κιτίου; Hint: Στη Monopoly κάθεσαι περισσότερο. Βλέπετε σύμφωνα με τον νόμο του 1981 (βάσει του οποίο δικάστηκε ο ρασοφόρος θηρευτής) η σεξουαλική επίθεση εναντίον ανήλικης ήταν σχεδόν πταίσμα - περισσότερα έτρωγες αν σε έπιαναν να τον... τρως!

Ποια η ποινή που επιβλήθηκε στο κτήνος που βίαζε συστηματικά τα δύο αδελφάκια και μάλιστα εξανάγκαζε το ένα να βλέπει τον βιασμό του άλλου; 11 χρόνια. Και ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ μέχρι τη δίκη. Σημειώστε πως αυτά τα εγκλήματα επιφέρουν ισόβια αλλά για κάποιο λόγο ποτέ δεν επιβάλλονται. Αλλά όλα οκ. Ο ΓΕ εφεσίβαλλε την απόφαση.

Ποια η έκβαση της υπόθεσης των καταγγελιών της Άννας Αριστοτέλους ότι ο τέως Διοικητής της ΥΚΑΝ Μιχάλης Κατσουνωτός συνωμοτούσε με κατάδικο ώστε να βρει βίντεο με προσωπικές της στιγμές με σκοπό να την καταστρέψει, μετά και το πόρισμα-καταπέλτη σε βάρος του τελευταίου από τον ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή Αχιλλέα Αιμιλιανίδη; Ευκολάκι. Ταφόπλακα στις ποινικές διώξεις από Γενικό Εισαγγελέα αλλά ΚΑΙ στις ιδιωτικές που σκόπευε να καταθέσει η Άννα για “λόγους εθνικού συμφέροντος”. Και μαντέψτε ποιος εκ των δύο εξακολουθεί να έχει καριέρα. Τελικά δεν χρειαζόταν καν το βίντεο για να θέσει την Αννα εκτός Φυλακών, αρκούσε μια καταγγελία εκ μέρους της!

Ποιο το αποτέλεσμα της νέας έρευνας για το “ορφανό” τροχαίο του 2012 στη Λεμεσό όπου έχασε τη ζωή του ο νεαρός Ανδρέας Λοΐζου, θέμα που ανακίνησε ένα τρολ ακάουντ στο Twitter φέρνοντας στην επιφάνεια την εμπλοκή στο κουκούλωμα της υπόθεσης γνωστά και ισχυρά πρόσωπα που γνώρισαν στη συνέχεια αλματώδη επαγγελματική εξέλιξη; Το γνωστό. Ο καλύτερος τρόπος να θάψεις μια ανεπιθύμητη υπόθεση είναι να διορίσεις ακόμα μία ερευνητική επιτροπή/ανακριτική ομάδα. Πάντως η Αστυνομία λέει πως δεν προκύπτουν νέα στοιχεία και παρακαλάει όποιον γνωρίζει κάτι να βγει να το πει - κατά προτίμηση η “άγνωστη γυναίκα” που οδηγούσε το μυστηριώδες λευκό Audi που τελικά πρέπει να ήταν DeLorean και να βρίσκεται τώρα κάπου στο 1955.

Και το κερασάκι στην τούρτα: Πόσοι και ποιοι θα διωχθούν ποινικά για τη δολοφονία του Θανάση Νικολάου αλλά και τη συγκάλυψή της επί 18 χρόνια από στρατιωτικούς, ιατροδικαστές και αστυνομικούς συνεργούς των δολοφόνων; Hint: Η απάντηση είναι η αγαπημένη φράση του Γενικού Εισαγγελέα. Καμία. Ποινική. Δίωξη.

Μετά μυξοκλαίνε ότι πλήττονται οι θεσμοί, δεν τους σεβόμαστε, τους συκοφαντούμε, λαϊκίζουμε, τα ισοπεδώνουμε όλα, δολοφονούμε χαρακτήρες και άλλες γνήσιες, ανόθευτες και καθαρόαιμες μαλακίες που δεν πείθουν πια ούτε λοβοτομημένο κομματόσκυλο. Και το πιο τραγικό; Το ότι πραγματικά πιστεύουν πως “έκαναν ό,τι μπορούσαν”.

Και πάω στοίχημα πως κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια για τον απλούστατο λόγο ότι όλοι οι υπόλοιποι κοιμόμαστε όρθιοι...

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τρέχει η Πυροσβεστική: Νέα πυρκαγιά στην Πάφο – Διαχειρίσιμη η φωτιά στην Ανάγια

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Eurovision 2024: Σαρωτικός ο δεύτερος ημιτελικός στο ΡΙΚ - Δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top