ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υφ. Έρευνας: «Λαμπρός φάρος για κάθε κοινωνία η γνώση, η έρευνα και η εκπαίδευση»

Υφ. Έρευνας: «Λαμπρός φάρος για κάθε κοινωνία η γνώση, η έρευνα και η εκπαίδευση»

Η γνώση, η έρευνα και η εκπαίδευση αποτελούν λαμπρό φάρο για κάθε κοινωνία, ανέφερε την Παρασκευή ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, κατά την τελετή αποφοίτησης της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Χατζηζαχαρίας ανέφερε σχετικά με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ότι συγκαταλέγεται επάξια ανάμεσα στα 600 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο και συμβάλλει στην επίτευξη του εθνικού στόχου να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό και διεθνές κέντρο εκπαίδευσης και έρευνας με στρατηγικής σημασίας συνεργασίες, καθώς και πόλος έλξης Ευρωπαίων και αλλοδαπών φοιτητών.

Αξιοσημείωτη είναι και η δράση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στον επιχειρηματικό τομέα, συνέχισε ο Υφυπουργός Έρευνας, προσθέτοντας πως το ίδρυμα κατόρθωσε να δημιουργήσει υπηρεσίες εντός της πανεπιστημιακής του κοινότητας, οι οποίες απευθύνονται στον επιχειρηματικό και τον βιομηχανικό τομέα, αλλά και την ευρύτερη κοινωνία, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και επαγγελματική τεχνογνωσία στους τομείς της πληροφορικής, των πολυμέσων, της γραφιστικής τέχνης και των οπτικοακουστικών παραγωγών.

«Η ακαδημαϊκή εκπαίδευση αποτελεί για τον άνθρωπο ίσως τη σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον του, αφού προωθεί τόσο την επαγγελματική του, όσο και την προσωπική καταξίωσή του, συμβάλλοντας συνεπώς και στην κοινωνική και επιχειρηματική συνοχή ενός κράτους», σημείωσε ο κ. Χατζηζαχαρίας, προσθέτοντας ότι η πολιτεία χρειάζεται τέτοιους σημαντικούς εταίρους προς την επίτευξη των εθνικών στόχων.

«Η γνώση, η έρευνα και η εκπαίδευση, μαζί με όλους τους φορείς που την απαρτίζουν – και εσείς είστε ένα από τα σημαντικότερά της κομμάτια – αποτελούν λαμπρό φάρο για κάθε κοινωνία, αλλά και κάθε δημοκρατικό κράτος. Η γνώση προάγει τον πολιτισμό, προάγει την ισότητα μεταξύ των ανθρώπων, ενισχύει την κοινωνική συνοχή και δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής ευημερίας μέσω της τεχνολογικής και οικονομικής ανάπτυξης. Και εσείς είστε αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ανάπτυξης», τόνισε σχετικά.

Κλείνοντας, και απευθυνόμενος προς τους αποφοίτους, ο Υφυπουργός Έρευνας είπε ότι η αποψινή βραδιά αποτελεί το επιστέγασμα όλων των προσπαθειών τους προς την κατάκτηση του πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών τους και τους συμβούλεψε να απολαμβάνουν «κάθε σταθμό του μεγάλου ταξιδιού προς τη γνώση και τη μόρφωση».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top