ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: 21.000 μισθοφόροι Βάγκνερ σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Ζελένσκι: 21.000 μισθοφόροι Βάγκνερ σκοτώθηκαν στην Ουκρανία

Τουλάχιστον 21.000 μισθοφόροι της Wanger σκοτώθηκαν στις μάχες στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένκσι.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Wanger είχε υποστεί «τεράστιες απώλειες», ιδιαίτερα στην ανατολική Ουκρανία όπου πολεμούσε η «πιο ισχυρή ομάδα» της.

«Τα στρατεύματά μας σκότωσαν 21.000 μισθοφόρους μόνο στην ανατολική Ουκρανία», είπε ο Ζελένσκι σε δημοσιογράφους στο Κίεβο το Σάββατο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσες στο Κίεβο, προσθέτοντας ότι άλλοι 80.000 μαχητές του Βάγκνερ τραυματίστηκαν.

«Αυτές ήταν τεράστιες απώλειες για τη Wagner», είπε ο Ζελένσκι, ο οποίος είπε για τους μισθοφόρους ότι αποτελούν «επιτελείο του ρωσικού στρατού» που απαρτίζεται κυρίως από κατάδικους που «δεν είχαν τίποτα να χάσουν».

Ο ουκρανός πρόεδρος, ευχαρίστησε δημόσια ευχαρίστησε τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ για τη επίσκεψή του στο Κίεβο, η οποία πραγματοποιήθηκε την ημέρα που αρχίζει η προεδρία της Ισπανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν πως η υποψηφιότητα της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ θα αποτελέσει προτεραιότητα της ισπανικής προεδρίας.

«Ευχαριστώ για τη σημαντική επίσκεψή σας και για την υποστήριξή σας στο λαό μας», δήλωσε ο Ζελένσκι μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: cnn.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top