ΔΙΕΘΝΗ

Ζούκερμπεργκ vs Μασκ: Το… «αντι-Twitter» του Facebook ξεκίνησε πριν τον μεγάλο αγώνα

Ζούκερμπεργκ vs Μασκ: Το… «αντι-Twitter» του Facebook ξεκίνησε πριν τον μεγάλο αγώνα

Τις διαφορές τους στο… τερέν θα λύσουν οι δισεκατομμυριούχοι, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Έλον Μασκ. Οι διάσημοι αν και δεν διαθέτουν τις κατάλληλες αναλογίες θα αναμετρηθούν με γροθιές, λακτίσματα και λαβές, μέσα σε ένα οχτάγωνο «κλουβί» όπως είναι εκείνα στα οποία πραγματοποιούνται οι αγώνες μεικτών πολεμικών τεχνών (Mixed Martial Arts – MMA). Ο αγώνας ανάμεσα στον 52χρονο Ελον Μασκ από τη μία πλευρά (ύψος 1,87 μ., 85 κιλά), και τον 39χρονο Μαρκ Ζούκερμπεργκ από την άλλη (ύψος 1,71 μ. 70 κιλά) αναμένεται να προσφέρει… θέαμα.

Στις ΗΠΑ, ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο από τις ισχυρότερες προσωπικότητες της σύγχρονης ψηφιακής αρένας, τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ (Facebook) και τον Έλον Μασκ (Tesla, Twitter) αποτελεί ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος η προσωπική κόντρα . Η Meta μάλιστα, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον ανταγωνιστή του Twitter σήμερα Πέμπτη (04/07). Η νέα πλατφόρμα που θα θυμίζει το Twitter – και αναμένεται να του επιφέρει βαρύ πλήγμα – ονομάζεται Threads…

Σύμφωνα με τη Μeta ανάμεσα στους επώνυμους που έγιναν μέλη της νέας πλατφόρμας βρίσκονται η τραγουδίστρια Σακίρα, ο οδηγός της F1 Λάντο Νόρις, ενώ φέρονται να έχουν προσεγγιστεί η Όπρα Γουίνφρεϊ και ο Δαλάι Λάμα. Στο Threads οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν αναρτήσεις, να σχολιάσουν και να κοινοποιήσουν ό,τι θέλουν.

 

Βασικά χαρακτηριστικά του Threads είναι ότι οι αναρτήσεις μπορεί να είναι έως 500 χαρακτήρες (280 στο Twitter) και τα βίντεο έως πέντε λεπτά. Οι αναρτήσεις μπορούν επίσης να «μοιραστούν» ως link σε άλλες πλατφόρμες, οι χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν unfollow, block, restrict ή report ενώ υπάρχουν και φίλτρα στις απαντήσεις βάσει ορισμένων λέξεων-κλειδιά.

Ο Ζούκερμπεργκ σε ανάρτησή του στο Threads ανακοίνωσε ότι τις πρώτες δύο ώρες μετά την έναρξη λειτουργίας του Threads είχαν εγγραφεί δύο εκατομμύρια χρήστες ανάμεσα τους οποίους ο Ρίτσαρντ Μπράνσον ο οποίος έγραψε «Thready, steady, go…». Η νέα εφαρμογή πάντως αναμένεται να πυροδοτήσει εκ νέου τη κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στον Ζούκερμπεργκ και στον Μασκ. Το ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής θα το δούμε στο… τερέν.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top