ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θα παρακολουθεί την απόδοση κονδυλίων σε προσφυγικές ομάδες η Επ. Προσφύγων

Θα παρακολουθεί την απόδοση κονδυλίων σε προσφυγικές ομάδες η Επ. Προσφύγων

Τα προσφυγικά Σωματεία δεν είναι φούρπος αλλά η σύνδεσή μας με την κατεχόμενη γη μας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής Νίκος Κέττηρος προσθέτοντας ότι η Επιτροπή έχει καθήκον και υποχρέωση να στηρίζει και να παρακολουθεί όσα γίνονται γι’αυτά και αφορούν μεταξύ άλλων χρήματα και αδειοδοτήσεις.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής σε στάδια ποδοσφαίρου προσφυγικών ομάδων Α΄κατηγορίας στη Λάρνακα, ο κ. Νίκος Κέττηρος ανέφερε ότι ο στόχος της επίσκεψης ήταν «για να δούμε πώς έχουν προχωρήσει τα έργα τα οποία η Αρχή Αδειοδότησης είχε θέσει ως προϋπόθεση στα Σωματεία για να μπορέσει να αδειοδοτήσει τα στάδιά τους».

«Ταυτόχρονα επειδή ξέραμε ότι οι εργασίες έχουν προχωρήσει και τα Σωματεία συμμορφώθηκαν πλήρως στις υποδείξεις της Αρχής Αδειοδότησης, θέλαμε να δούμε γιατί τα λεφτά τα οποία έπρεπε να αποδοθούν σε αυτά για τα έργα τα οποία έχουν κάνει, δεν έχουν αποδοθεί», είπε.

Πρόσθεσε ότι οι αρμόδιοι έχουν δώσει «διάφορες δικαιολογίες σε ό,τι αφορά στους προϋπολογισμούς που δεν κατατέθηκαν, που πρέπει να πάνε από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Παιδείας και από εκεί στον ΚΟΑ. Είναι αυτές οι διαδρομές οι οποίες για τα προσφυγικά σωματεία είναι πάντα δαιδαλώδεις» είπε.

Όταν, συνέχισε «πρόκειται για γήπεδα τα οποία βρίσκονται σε πόλεις όπως το «Σπύρος Κυπριανού» όπου θα γίνουν τρεις ευρωπαϊκοί αγώνες θα δοθούν, πέντε, έξι, εφτά εκατομμύρια. Εάν θα βάλουν ταρτάν στο Παφιακό το οποίο έχει χαρακτηριστεί ότι έχει πάρα πολλά προβλήματα και το διεκδικούν επενδυτές, πάλι τα λεφτά δόθηκαν πάρα πολύ εύκολα».

Για να δοθεί, ανέφερε ο κ. Κέττηρος «μισό εκατομμύριο από όλα αυτά τα εκατομμύρια που δίνονται στα άλλα στάδια, στα προσφυγικά Σωματεία, θα πρέπει να κάνουμε έρευνες για να βρούμε τη διαδρομή του χρήματος ούτως ώστε να παρεμβληθούν και τα Σωματεία να πάρουν αυτά τα λεφτά τα οποία έχουν δοθεί. Έχουν γίνει δάνεια και κάποιοι άνθρωποι χρωστούν αυτά τα λεφτά και κάποιοι δεν μπορούν να επιβιώσουν» είπε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής είπε ακόμα ότι «αυτό το οποίο ζητούμε από τα αρμόδια Υπουργεία και από τον ΚΟΑ είναι να γίνουν οι ενέργειες όσο πιο γρήγορα γίνεται για να πληρωθούν τα τρία σωματεία τα χρήματα τα οποία χρωστούν».

Στις δηλώσεις του ο Νίκος Κέττηρος αναφέρθηκε και στο σημαντικό όπως το χαρακτήρισε «θέμα της έγκρισης, μετά από πιέσεις της Επιτροπής Προσφύγων, του ποσού των 150 χιλιάδων ευρώ, για τις μελέτες που πρέπει να γίνουν στα τρία στάδια, Εθνικού Αχνας, Ανόρθωσης και Νέας Σαλαμίνας, ούτως ώστε να γίνουν τα βελτιωτικά έργα σε βάθος πενταετίας, για να μην χρειαζόμαστε κάθε χρόνο να γίνονται μπαλώματα».

Σημείωσε ακόμα ότι «θα ολοκληρωθούν οι μελέτες και στις 26 Ιουλίου θα παρουσιαστεί σε δημοσιογραφική διάσκεψη το πλάνο για τα βελτιωτικά έργα. Θα γίνει ένα πλάνο και για τα άλλα στάδια, όμως σε ό,τι αφορά στην Αρχή Αδειοδότησης, σήμερα στη σύσκεψη έχει αναλάβει δέσμευση ότι προτεραιότητα θα δοθεί στα τρία γήπεδα των προσφυγικών σωματείων, του Εθνικού Άχνας, της Ανόρθωσης και της Νέας Σαλαμίνας».

Εμείς συνέχισε ο κ. Κέττηρος «παρακολουθούμε πολύ στενά αυτή την υπόθεση επειδή τα προσφυγικά σωματεία δεν είναι φούρπος για εμάς, αλλά η σύνδεσή μας με την κατεχόμενη γη μας και ως Επιτροπή Προσφύγων έχουμε καθήκον και υποχρέωση και στηρίζουμε και να παρακολουθούμε όλα όσα γίνονται».

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή επισκέφθηκε αρχικά το Στάδιο Εθνικού Άχνας, ακολούθως το Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος και τέλος το Στάδιο Αμμόχωστος – Νέα Σαλαμίνα, όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας, του ΚΟΑ, της ΚΟΠ, των τριών αθλητικών Σωματείων, των Δήμων Αμμοχώστου και Λάρνακας και ο Πρόεδρος της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων.

Πηγή: KYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top