ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έτσι εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες ο 41χρονος στην υπόθεση των ψευτογιατρών - Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Έτσι εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες ο 41χρονος στην υπόθεση των ψευτογιατρών - Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης δύο ημερών εναντίον άνδρα ηλικίας 41 ετών από την Πάφο, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με υποθέσεις που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, εξασφάλιση αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, κλοπής, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνωμοσία για καταδολίευση.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 16 Μαΐου και 29 Ιουνίου στα Λιβάδια και στην Λάρνακα.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χάρης Χατζηγιασεμή, «στα πλαίσια των εξετάσεων της Αστυνομίας για υποθέσεις απόπειρας απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις από ηλικιωμένους, προέκυψε μαρτυρία εναντίον άνδρα ηλικίας 41 ετών, από την Πάφο, ο οποίος φέρεται να είχε επαφή σε μία από τις περιπτώσεις όπου οι επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν επτά περίπου χιλιάδες ευρώ».

Πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με την μαρτυρία, στον 41χρονο δόθηκε μέρος του ποσού των επτά χιλιάδων ευρώ, με σκοπό να το προωθήσει στον φερόμενο εγκέφαλο της υπόθεσης. Στη συνέχεια όμως ο ύποπτος αφού πήρε το μερίδιο του, επέστρεψε τα υπόλοιπα χρήματα στα δύο άτομα που συνελήφθησαν πρόσφατα, ένα άνδρα και μία γυναίκα ηλικίας 66 και 65 ετών».  

Όπως είπε ο κ. Χατζηγιασεμή «ο ύποπτος συνελήφθη την Κυριακή 9 Ιουλίου και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για δύο μέρες. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζουν τις εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσον ο 41χρονος έχει τυχόν εμπλοκή και με τις άλλες 50 περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία».

Ανέφερε ακόμα ότι «στο ΤΑΕ Λάρνακας καταγγέλθηκαν πέραν των 50 περιπτώσεων απόπειρας απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, παριστάνοντας τους γιατρούς που ζητούσαν χρήματα για να χειρουργήσουν συγγενικά άτομα των ηλικιωμένων. Τέσσερις περιπτώσεις ηλικιωμένων πείστηκαν και παρέδωσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 96 χιλιάδων ευρώ και 9 χιλιάδες σε χρυσαφικά».

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης το ΤΑΕ Λάρνακας, αξιοποιώντας κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και πληροφορίες από το κοινό, κατάφερε την 30η Ιουνίου, να πετύχει την σύλληψη των δύο υπόπτων και να εντοπίσει στην οικία τους στην Αραδίππου το χρηματικό ποσό των 16 χιλιάδων ευρώ και ποσότητα χρυσαφικών, μεταξύ των οποίων χρυσά νομίσματα, δαχτυλίδι, βραχιόλι με χρυσή λίρα, μενταγιόν με χρυσή αλυσίδα, καδένα και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Οι δύο ύποπτοι παρουσιάστηκαν την 1η Ιουλίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες το οποίο έληξε χθες και ανανεώθηκε για άλλες  πέντε μέρες.

Υπενθυμίζεται πως ο ανακριτής της υπόθεσης είχε αναφέρει ενώπιον του Δικαστηρίου ότι από το σύνολο της μαρτυρίας φαίνεται πως τα δύο άτομα με τη βοήθεια αγνώστου ατόμου ελληνικής καταγωγής, αποτελούν σπείρα η οποία είχε σκοπό  να αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά και χρυσαφικά από ηλικιωμένους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπόθεση Περικλέους: Δεν παραδέχθηκαν τις κατηγορίες χάκερ, μάνα και θείος - Πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top