LIKE ONLINE

Ντοκιμαντέρ αποκάλυψε πως φτιάχνονται τα λουκάνικα για τους vegan: Οι τηλεθεατές «αρρώστησαν» με αυτό που είδαν - Δείτε βίντεο

Ντοκιμαντέρ αποκάλυψε πως φτιάχνονται τα λουκάνικα για τους vegan: Οι τηλεθεατές «αρρώστησαν» με αυτό που είδαν - Δείτε βίντεο

Το εργοστάσιο παράγει καθημερινά πάνω από 600 λουκάνικα χρησιμοποιώντας υφή φυτικής πρωτεΐνης και ειδικά αναπτυγμένες γεύσεις για να μιμηθεί τη γεύση των χοιρινών λουκάνικων.

Οι θεατές του «Supermarkets Unwrapped: The Vegan Aisle» έμειναν με το στόμα ανοιχρό αφού έμαθαν για τις διαδικασίες παραγωγής πίσω από τα χορτοφαγικά λουκάνικα και άλλα φυτικά προϊόντα. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε από το Channel 4, είχε ως στόχο να διερευνήσει την αυξανόμενη τάση της χορτοφαγικής διατροφής και τη διαθεσιμότητα των φυτικών επιλογών στα mainstream σούπερ μάρκετ.

Σε ένα τμήμα της εκπομπής ο John Whaite επισκέφθηκε ένα εργοστάσιο λουκάνικων για να παρακολουθήσει την παραγωγή χορτοφαγικών λουκάνικων. Το εργοστάσιο παράγει καθημερινά πάνω από 600 λουκάνικα χρησιμοποιώντας υφή φυτικής πρωτεΐνης και ειδικά αναπτυγμένες γεύσεις για να μιμηθεί τη γεύση των χοιρινών λουκάνικων. Για τη δημιουργία του περιβλήματος των λουκάνικων, ένα τζελ αλγινικού που παρασκευάζεται από φύκια συνδυάζεται με ένα ζελατινώδες διάλυμα και περνά μέσα από μια κουρτίνα χλωριούχου ασβεστίου. Το δέρμα που προκύπτει στη συνέχεια κόβεται και τα λουκάνικα είναι έτοιμα για συσκευασία.

 
 

Ένα άλλο τμήμα παρουσίαζε την Helen Lawal να επισκέπτεται την κουζίνα ανάπτυξης στην Tesco, όπου συνάντησε τη Faye Hasnip, τη Διευθύντρια Ανάπτυξης Προϊόντων. Η Faye εξήγησε ότι η ζήτηση για προϊόντα φυτικής προέλευσης αυξάνεται και οι πελάτες αναζητούν επιλογές που εξυμνούν τα λαχανικά. Η κουζίνα ανάπτυξης στην Tesco επικεντρώνεται στη δημιουργία μπιφτεκιών με βάση τα φυτά που μοιάζουν πολύ με τα αντίστοιχα με κρέας. Με τη βοήθεια της επιστήμης των τροφίμων, οι προγραμματιστές τροφίμων έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μπιφτέκια χωρίς κρέας που μιμούνται τη γεύση, την υφή και την εμφάνιση του πραγματικού κρέατος.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top