ΔΙΕΘΝΗ

Πιάστηκαν στα χέρια βουλευτές στο κοινοβούλιο του Κοσόβου

Πιάστηκαν στα χέρια βουλευτές στο κοινοβούλιο του Κοσόβου

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στην βουλή του Κοσόβου κατά την διάρκεια συζήτησης για την κατάσταση στους τέσσερεις σερβικούς δήμους στον βορρά. Την στιγμή που ο πρωθυπουργός Άλμπιν Κούρτι βρισκόταν στο βήμα και αναφερόταν στις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση για την αποκλιμάκωση της έντασης μία βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος κόλλησε στο αναλόγιο φωτογραφία που τον απεικονίζει να έχει μεγάλη μύτη σαν τον Πινόκιο.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπεσνίκ Μπισλίμι σηκώθηκε από τα κυβερνητικά έδρανα, ξεκόλλησε την φωτογραφία και την έσκισε επιδεικτικά . Έτερος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος πλησίασε τον Άλπμιν Κούρτι κρατώντας ένα μπουκάλι με νερό και τον κατάβρεξε. Ο Μπισλίμι αντιδρώντας εκσφενδόνισε ένα γυάλινο μπουκάλι που πέτυχε στο κεφάλι τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος. Ακολούθησε γενική σύρραξη ανάμεσα στους βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης με σπρωξίματα και γροθιές μέχρι που επενέβη η φρουρά της βουλής.

Η αντιπολίτευση εδώ και ένα μήνα ζητάει την παραίτηση της κυβέρνησης Κούρτι και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου κατηγορείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι με τον χειρισμό της κρίσης στο βόρειο Κόσοβο προκάλεσε ένταση στις σχέσεις με τους δυτικούς συμμάχους και κυρίως με τις ΗΠΑ.

Οι αντιδράσεις κατά του Κούρτι εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες όταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκαν μαγνητοσκοπημένες συνομιλίες της αντιπροέδρου του κυβερνητικού κόμματος «Αυτοδιάθεση» Μιμόζα Κουσάρι-Λίλιε με τον αντιπρόεδρο της «Σερβικής Λίστας» Σλάβκο Σίμιτς. Στις συνομιλίες αυτές γίνονται συνεννοήσεις, στην ουσία ένα παζάρεμα με ανταλλάγματα, για να υπερψηφίσουν οι εκπρόσωποι των Σέρβων στη βουλή διάφορα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Η αντιπολίτευση θεωρεί ανέντιμη την στάση του Άλμπιν Κούρτι ο οποίος δημόσια χαρακτηρίζει εγκληματίες και απατεώνες τους πολιτικούς εκπροσώπους των Σέρβων ενώ συνεχώς βρίσκεται σε επαφή μαζί τους και διαπραγματεύεται. Η αυθεντικότητα των μαγνητοσκοπημένων συνομιλιών δεν επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τρέχει η Πυροσβεστική: Νέα πυρκαγιά στην Πάφο – Διαχειρίσιμη η φωτιά στην Ανάγια

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Eurovision 2024: Σαρωτικός ο δεύτερος ημιτελικός στο ΡΙΚ - Δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης



Εκσυγχρονισμός των ΣΥΟΠ και υλοποίηση των μέτρων για Τουρκοκύπριους στο τραπέζι του Υπουργικού

Εκσυγχρονισμός των ΣΥΟΠ και υλοποίηση των μέτρων για Τουρκοκύπριους στο τραπέζι του Υπουργικού

Αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top