ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οκτώ μέρες στο κελί ύποπτος για βομβιστικές επιθέσεις στη Λεμεσό - Τι ισχυρίστηκε

Οκτώ μέρες στο κελί ύποπτος για βομβιστικές επιθέσεις στη Λεμεσό - Τι ισχυρίστηκε

Την ανάμειξή του σε επτά υποθέσεις τοποθέτησης και πυροδότησης εκρηκτικών μηχανισμών, φέρεται να παραδέχεται ο 32χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες στο πλαίσιο των εξετάσεων για τις βομβιστικές επιθέσεις που απασχολούσαν το ΤΑΕ Λεμεσού τους τελευταίους μήνες. Το πρωί τέθηκε υπό 8ήμερη προσωποκράτηση.

Ο 32χρονος φέρεται να εκτελούσε κατά παραγγελία και έναντι χρηματικού ποσού, βομβιστικές επιθέσεις σε οικίες και οχήματα, ενώ σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρη Κυριάκου, σε κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, φέρεται να προσέγγιζε τους στόχους του με ηλεκτρικό πατίνι, το οποίο εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ως τεκμήριο.

Η χθεσινή σύλληψη του έγινε κατορθωτή μετά από πληροφορία για εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού, σε ανοικτό χώρο κοινότητας της ανατολικής Λεμεσού, είπε ο κ.Κυριάκου, η περιγραφή του οποίου ομοίαζε με αυτούς που πυροδοτήθηκαν τους τελευταίους δυο μήνες στη Λεμεσό.

«Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού για εξετάσεις. Το αντικείμενο αυτό δεν είχε εντοπιστεί στο σημείο που μας είχαν αναφέρει, όμως οι εξετάσεις συνεχίστηκαν στην περιοχή και εντοπίστηκε ένα ύποπτο όχημα και εντός αυτού, θεάθηκε να υπάρχει ένα ύποπτο αντικείμενο, το οποίο έμοιαζε με το εκρηκτικό εμπρηστικό αντικείμενο για το οποίο είχαμε πληροφορία», συμπλήρωσε.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτης του οχήματος είναι ο 32χρονος, ο οποίος κλήθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού για ανάκριση και συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα σε σχέση με επτά υποθέσεις τοποθέτησης εκρηκτικών αντικειμένων σε οικίες και οχήματα, ενώ εκτιμάται πως ο εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε θα χρησιμοποιείτο σε έναν όγδοο, κατά παραγγελία, στόχο.

«Ανακρινόμενος έχει δώσει κάποιους ισχυρισμούς και έχει ομολογήσει την ανάμειξη του σε επτά υποθέσεις», συνέχισε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού και πρόσθεσε ότι «σε κάποια κλειστά κυκλώματα που εξασφαλίσαμε, φαινόταν ότι ο δράστης προσέγγιζε τις σκηνές επιβαίνοντας σε ηλεκτρικό πατίνι, το οποίο εντοπίστηκε και έχει παραληφθεί ως τεκμήριο».

Ερωτηθείς σε σχέση με την εμπλοκή άλλων προσώπων, ανέφερε πως σε αυτή τη φάση των ανακρίσεων δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τις σοβαρές, όπως τις χαρακτήρισε, υποθέσεις, ενώ σημειώνεται πως η διαδικασία προσωποκράτησης του 32χρονου διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Εναντίον του 32χρονου εκδόθηκε διάταγμα 8ήμερης προσωποκράτησης του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τρέχει η Πυροσβεστική: Νέα πυρκαγιά στην Πάφο – Διαχειρίσιμη η φωτιά στην Ανάγια

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Eurovision 2024: Σαρωτικός ο δεύτερος ημιτελικός στο ΡΙΚ - Δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top