ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβλήματα στις πτήσεις στην Πάφο λόγω των beach parties!

Προβλήματα στις πτήσεις στην Πάφο λόγω των beach parties!

Τέσσερις αναφορές έγιναν από πιλότους αεροσκαφών στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Πάφου το βράδυ του Σαββάτου,15 Αυγούστου, σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων.

Οι αναφορές σχετίζονταν με προβολείς που ήταν στη θάλασσα κοντά στο αεροδρόμιο Πάφου. Μόλις έγιναν οι αναφορές από τους πιλότους στον πύργο ελέγχου ειδοποιήθηκε η αστυνομία στην οποία σήμανε συναγερμός.

Αμέσως μετά απεστάλησαν περιπολικά της δύναμης για να ελέγξουν την παραλιακή περιοχή. Αν και η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται πιστεύεται ότι τα προβλήματα προκλήθηκαν λόγω των προβολέων που χρησιμοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου από συγκεκριμένο παραλιακό κέντρο αναψυχής στη Γεροσκήπου, στο οποίο διοργανώθηκε beach party.

Οι προβολείς που χρησιμοποιήθηκαν ήταν πολύ ισχυροί με αποτέλεσμα, όπως αναφέρθηκε, λόγω της γειτνίασης με το αεροδρόμιο Πάφου να μπερδεύονται οι πιλότοι κατά τη διαδικασία της προσγείωσης των αεροσκαφών.

Παράγοντας της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε δημοσιογραφικές πληροφορίες, διευκρινίζοντας πως την επόμενη μέρα που υπήρχε πολύ μεγάλη αεροπορική κίνηση δεν έγιναν παρόμοιες αναφορές, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα προκλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου από τη χρήση των προβολέων στο beach party.

Ανάλογα beach parties διοργανώνονται τακτικά στη διάρκεια του καλοκαιρού στη συγκεκριμένη περιοχή όπου έχει γίνει της μόδας η χρήση ισχυρών προβολέων για να φωτίζεται η θάλασσα. Ανάλογοι προβολείς χρησιμοποιούνται και από άλλα κέντρα αναψυχής σε ολόκληρη την παραλιακή περιοχή της Πάφου.

Υπενθυμίζεται πως στην ίδια περιοχή η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έφερε ενστάσεις για την κατασκευή τμήματος του δρόμου που θα συνέδεε την τουριστική περιοχή της Πάφου με το αεροδρόμιο, επικαλούμενη προβλήματα που θα προκαλούνταν στην ασφάλεια των πτήσεων από τα φώτα των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που μέχρι σήμερα δεν κατασκευάστηκε το τελευταίο τμήμα του δρόμου.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top