ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατεχόμενα: Τουρκοκύπριος τόλμησε να αναρτήσει Κυπριακή σημαία και του κατέκαψαν την αποθήκη

Κατεχόμενα: Τουρκοκύπριος τόλμησε να αναρτήσει Κυπριακή σημαία και του κατέκαψαν την αποθήκη

Ο 80χρονος Καμίλ Χούρ γιόρτασε στις 16 Αυγούστου την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας

Επιμέλεια Τάσος Χριστοδούλου

Μετά το ζεύγος Κοράι Μπασνατογρουλτματζί και Τζινέλ Σενέμ Χουσείν οι οποίοι ανήρτησαν στα κατεχόμενα την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην συνέχεια δικάστηκαν και εν τέλει αθωώθηκαν, άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα ο 80χρονος Τ/κ Καμίλ Χουρ ο οποίος κατάγεται από την Πάφο και ζει στην κατεχόμενη Λευκωσία, στις 16 Αυγούστου ( ημερομηνία ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας) ανήρτησε σε ιστούς έξω από το σπίτι του τις σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Βρετανίας και της Ε.Ε.

Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι προκάλεσε την οργή αγνώστων οι οποίοι το ίδιο βράδυ προέβησαν στον εμπρησμό της αποθήκης του όπου μέσα βρίσκονταν και οι σημαίες ενώ αυτός είχε πάει για ύπνο, όπως δήλωσε σε εφημερίδα των κατεχομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καμίλ Χουρ γιορτάζει εδώ και χρόνια την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι η πρώτη φορά η «αστυνομία» του ψευδοκράτους δεν προχώρησε στην σύλληψη του.  

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top