ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάρωσε ο Σόιμπλε με την Ελλάδα

Χαλάρωσε ο Σόιμπλε με την Ελλάδα

Να δοθεί ευκαιρία στην χώρα για μια νέα αρχή είπε στους Γερμανούς βουλευτές

 

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το τρίτο πρόγραμμα της Ελλάδας θα λειτουργήσει, αλλά τόνισε ότι θα ήταν ανεύθυνο να μη δοθεί στη χώρα μια ευκαιρία για μια νέα αρχή.

«Φυσικά, μετά την εμπειρία των τελευταίων χρόνων και μηνών δεν υπάρχει εγγύηση ότι όλα θα δουλέψουν και είναι επιτρεπτό να υπάρχουν αμφιβολίες» είπε ο Σόιμπλε στους Γερμανούς βουλευτές την Τετάρτη, ενόψει της ψηφοφορίας για το πακέτο διάσωσης.

«Αλλά ενόψει του γεγονότος ότι η ελληνική βουλή έχει ήδη περάσει ένα μεγάλο μέρος των μέτρων θα ήταν ανεύθυνο να μην χρησιμοποιηθεί η ευκαιρία για μια νέα αρχή στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

Οι Γερμανοί βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του τρίτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, παρόλο που η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια «εξέγερση» στις τάξεις του δικού της κόμματος.

Πηγή ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top