LIKE ONLINE

Άτλας: Το ανθρωποειδές ρομπότ της Google που τρέχει σαν άνθρωπος

Άτλας: Το ανθρωποειδές ρομπότ της Google που τρέχει σαν άνθρωπος

O Άτλας είναι ένα φοβερό ανθρωποειδές ρομπότ, που έρχεται για να ανατρέψει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τα ρομπότ - Ένα επίτευγμα της Boston Dynamics, κατασκευασμένο για την Google - Με ύψος 1,88 και βάρος 150 κιλά το ανθρωποειδές ρομπότ έρχεται για να κατακτήσει τον κόσμο της Τεχνολογίας και όχι μόνο

Πρώτα έτρεξε πάνω σε βράχια μέσα στο εργαστήριο, αργότερα δοκιμάστηκε στο τρέξιμο μέσα σε δάσος. Ο Άτλας εντυπωσίασε τους κατασκευαστές του γιατί κατόρθωσε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να σταθεί στο ύψος του...

Ο ιδρυτής της Boston Dynamics, Marc Raibert, παρουσίασε το βίντεο με τις ικανότητες του ανθρωποειδούς, σε συμπόσιο στο Κέιμπριτζ, στις 3 Αυγούστου. Ο Raibert τόνισε ότι παρόλο που πολλές ανταγωνίστριες εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει παρόμοιο λογισμικό για την κατασκευή ανθρωποειδών ρομπότ, το λογισμικό που διαθέτει ο Άτλας, είναι πολύ πιο εξελιγμένο. Ο ίδιος τόνισε ότι η εταιρεία μελέτησε ενδελεχώς την κίνηση ανθρώπων και ζώων, προκειμένου να κατασκευάσει το ανθρωποειδές, με στόχο το σταθερό περπάτημα και την αποφυγή πτώσης.

Το βίντεο που παρουσιάστηκε και έδειχνε το ανθρωποειδές να τρέχει μέσα στο δάσος, απέδειξε ότι ο σκοπός επετεύχθη.

Η Google αποκάλυψε ότι χρησιμοποίησε βαράκια, ακόμα και γάντια του μποξ, προκειμένου να δoκιμάσει τις ικανότητες του ρομπότ και την δυνατότητά του να ισορροπήσει και σε ανώμαλο έδαφος, όπως είναι το τρέξιμο μέσα στο δάσος.

Σύμφωνα με την Google, ο Άτλας είναι ένα ανθρωποειδές «υψηλής κινητικότητας» σχεδιασμένο να έχει την  δυνατότητα να περπατά και να τρέχει σε ανώμαλο έδαφος. Ο Raibert δήλωσε σχετικά: «Μας ενδιαφέρει να ισορροπήσει, να κινείται γρήγορα και να αποοφεύγει τις πτώσεις. Μας ενδιαφέρει να βγάλουμε αυτό το ρομπότ στον έξω κόσμο».

Η Google ανακοίνωσε ότι ο Άτλας είναι δυνατός, μπορεί να περπατά με τα πόδια του, να σκαρφαλώνει με πόδια και χέρια και να κατορθώνει να κινείται μέσα σε χώρους με συνωστισμό. Τελικός στόχος; Ο Άτλας να γίνει πιο ευέλικτος από τον άνθρωπο!

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top