ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τάφοι Ε/κ στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου που θα εγκαινιάσει ο Ερντογάν

Τάφοι Ε/κ στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου που θα εγκαινιάσει ο Ερντογάν

Τουλάχιστον δύο άγνωστοι τάφοι Ελληνοκυπρίων, που εξακολουθούν να αγνοούνται, φαίνεται να βρίσκονται στην περιοχή του παράνομου αεροδρομίου «Ερτζιάν» στην κατεχόμενη Τύμπου, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ανήμερα της 49η επετείου της τουρκικής εισβολής.

Το ρεπορτάζ υπογράφει ο δημοσιογράφος Κώστας Βενιζέλος, σύμφωνα με τον οποίο, ο ένας τάφος, βρίσκεται δίπλα στο παράνομο αεροδρόμιο ενώ ο δεύτερος φέρεται να είναι εντός του χώρου του αεροδρομίου, χωρίς να αποκλείεται να είναι και στο δίαυλο. Ενημερωμένες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο οι πληροφορίες να αφορούν ένα ομαδικό τάφο και απλά να υπάρχει σύγχυση ως προς την ακριβή τοποθεσία. Δηλαδή, είτε να είναι εντός του χώρου του αεροδρομίου είτε δίπλα. Ο χώρος έχει υποδειχθεί στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων και θα γίνουν έρευνες. Οι Ελληνοκύπτιι για τους οποίους γίνεται λόγος, είτε δολοφονήθηκαν από τον κατοχικό στρατό είτε έπεσαν κατά τις μάχες που διεξήχθησαν στην περιοχή.

Εγκαίνια σήμερα

Το νέο τερματικό του παράνομου αεροδρομίου θα εγκαινιαστεί σήμερα, ανήμερα της μαύρης επετείου, από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς για την τουρκική εισβολή.

Τα εγκαίνια του νέου τερματικού επρόκειτο να τελεστούν τον περασμένο Απρίλιο, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, αλλά οι εργασίες δεν είχαν ολοκληρωθεί, γεγονός που προκάλεσε την οργή του Τούρκου Προέδρου.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Ερντογάν επιστράτευσε τεχνικά συνεργεία από την Τουρκία για να διασφαλίσει ότι όλα θα είναι έτοιμα. Το κόστος ανέγερσης του νέου τερματικού, ανήλθε στα 400 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το παράνομο αεροδρόμιο θα μπορεί να εξυπηρετεί 10 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Η Τουρκία επενδύει στο έργο αυτό, το αεροδρόμιο διαθέτει πλέον διπλό δίαυλο μήκους 3.100 μέτρων και εντάσσεται στο σχέδιο για τον «αιώνα της Τουρκίας».

Διαψεύδουν για ξενοδοχεία

Στο μήνυμα για την επέτειο της τουρκικής εισβολής, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, εξήγγειλε συνέχιση των εργασιών ανοίγματος της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων, το οποίο όπως είπε, είναι κομμάτι της «ΤΔΒΚ». Πάντως στα κατεχόμενα αμφισβητείται το ρεπορτάζ της εφημερίδας Yeni Bakis και οι διαφημίσεις που

κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για έναρξη λειτουργίας τεσσάρων ξενοδοχείων στην περίκλειστη περιοχή Αμμοχώστου από το 2025. Δημοσιογράφοι αλλά και «αρμόδιοι» στα κατεχόμενα, εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις για κάτι τέτοιο, αφού πρόκειται για κλειστή περιοχή, που έχει το χαρακτηρισμό στρατιωτικής ζώνης και οποιαδήποτε δραστηριότητα απαγορεύεται. Δημοσιογράφος της «Γενί Ντουζέν» γράφει ότι έκανε κράτηση για τον Ιούνιο του 2025 στο ένα εκ των 4 ξενοδοχείων, που είναι παραλιακό, και διαπίστωσε ότι ο ιστότοπος δέχεται προπληρωμή για δωμάτια ξενοδοχείων που δεν υπάρχουν ακόμη και δεν έχουν πουληθεί επίσημα.

Η εφημερίδα παραπέμπει στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» σύμφωνα με την οποία τα ξενοδοχεία για τα οποία άρχισε ο ιστότοπος αυτός να δέχεται κρατήσεις δεν έχουν «επισήμως» πωληθεί. Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι πριν δύο μήνες έγινε μια αίτηση που αφορούσε την εν λόγω αγορά, αλλά λόγω ελλιπών στοιχείων τα έγγραφα στάλθηκαν πίσω. Τέλος, ο πρόεδρος των τ/κ ξενοδόχων, Ντιμάγ Τσαϊνέρ δήλωσε στην εφημερίδα ότι για να λειτουργήσει ένα ξενοδοχείο ακολουθείται μια συγκεκριμένη διαδικασία, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top