ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέρχεται το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα - Τα θέματα που θα συζητηθούν

Συνέρχεται το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα - Τα θέματα που θα συζητηθούν

Σειρά θεμάτων, περιλαμβανομένων της αναλογιστικής μείωσης (πέναλτι) στην πρόωρη αφυπηρέτηση, της επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων στη βάση της ευρωπαϊκής οδηγίας και της συμφιλίωσης της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, θα τεθούν στη συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος που συνέρχεται σήμερα Παρασκευή (21/7) υπό τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννη Παναγιώτου.

Η συνεδρία, η οποία πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, θα αρχίσει στις 10:00.

Ειδικότερα, τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρία του Σώματος, θα είναι μεταξύ άλλων η καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων μέσω της επέκτασης των συλλογικών συμβάσεων για προσέγγιση του Ευρωπαϊκού Στόχου του 80%, η ανακουφιστική παρέμβαση στο συνταξιοδοτικό σύστημα μέσω της επικαιροποίησης της αναλογιστικής προσαρμογής για την πρόωρη αφυπηρέτηση πριν από το 65ο έτος και η συμφιλίωση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής μέσω της προώθησης ελαφρύνσεων στα ωράρια εργασίας των πολύτεκνων εργαζόμενων γονέων.

Επίσης το ΕΣΣ θα συζητήσει και το ζήτημα της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και πώς αυτή επηρεάζει την αγορά εργασίας, όπου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις από λειτουργούς του Υπουργείου και ακαδημαϊκούς.

Υπενθυμίζεται ότι του ΕΣΣ προεδρεύει ο εκάστοτε Υπουργός Εργασίας, ενώ συμμετέχουν τρεις αντιπρόσωποι της ΟΕΒ, τρεις αντιπρόσωποι του ΚΕΒΕ, τρεις αντιπρόσωποι της ΠΕΟ, τρεις αντιπρόσωποι της ΣΕΚ και ένας αντιπρόσωπος της ΔΕΟΚ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top