ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Περιορίστηκε η πυρκαγιά προς την Ακουρδάλια

Περιορίστηκε η πυρκαγιά προς την Ακουρδάλια

Πυρκαγιά παρά την κοινότητα Λουκρούνου κοντά στην Ακουρδάλια νοτιοδυτικά του Φράκτη Ευρέτου εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή. Το μέτωπο προς την κοινότητα Ακουρδάλια περιορίστηκε, ωστόσο παραμένει ένα ενεργό μέτωπο σε ποταμό.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τρεις διαφορετικές εστίες και είναι σε δύσβατη περιοχή σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς Πάφου. Πρόσθεσε πως οι επίγειες δυνάμεις θα ενισχυθούν και από το Τμήμα Δασών και άλλα τρία πυροσβεστικά οχήματα. Αεροσκάφος που βρισκόταν σε περιπολία έκανε την πρώτη ρίψη. Συνολικά, είπε ο κ. Κεττής, επιχειρούν πέντε εναέρια μέσα (τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης).

Ο κ. Κεττής σημείωσε πως κινδυνεύουν άμεσα πέντε κατοικίες και εκκενώνονται άμεσα από τα μέλη τους.

Επιπρόσθετα ο κ. Κεττής σημείωσε πως έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Ίκαρος 2 με 8 πτητικά (7 πυρόσβεση και 1 συνοντισμό). Επίσης αποστέλλονται πυροσβεστικά οχήματα με προσωπικό από Λάρνακα και ΕΜΑΚ για την επιχειρησιακή κάλυψη της Πάφου. Τα αίτια της πρόκλησης της φωτιάς διερευνώνται.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top