ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Ζήτησε κατάλογο για ενότητες που χρήζουν άμεση αντιμετώπιση στην παιδεία

ΠτΔ: Ζήτησε κατάλογο για ενότητες που χρήζουν άμεση αντιμετώπιση στην παιδεία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ), σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη.

Σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη, κατά τη συνάντηση επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ετήσια έκθεση της ΕΕΥ για το 2022.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη της ΕΕΥ αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα της Παιδείας που έχει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρόγραμμα διακυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από την ΕΕΥ το αμέσως επόμενο διάστημα να ετοιμάσει κατάλογο με τις βασικές ενότητες που τα ίδια τα μέλη θεωρούν ότι χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και ακολούθως θα γίνει ευρεία σύσκεψη για να συζητηθούν τα θέματα αυτά και να τεθούν προς υλοποίηση, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Σημείωσε ότι πρέπει να επενδύσουμε στον εκσυγχρονισμό της Παιδείας κάτι που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα. Επεσήμανε ακόμα ότι «δεν μπορεί ούτε πρέπει να υπάρχει χρωματισμός ή διαχωρισμός, χρειάζεται ευρύτερη συναίνεση όλων των εξουσιών και των Οργανώσεων, για να καταστήσουμε ξανά το σύστημα της Παιδείας ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα».

Ο κ. Λετυμπιώτης επεσήμανε ότι θα ξεκινήσει ένας μεγάλος εθνικός διάλογος για να γίνει εφικτός ο ολιστικός μακροχρόνιος σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό της Παιδείας.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μελετήσει και την ετήσια έκθεση πεπραγμένων που του επιδόθηκε σήμερα, ενώ σε ερώτηση είπε ότι η ευρεία σύσκεψη τοποθετείται χρονικά κοντά στον Σεπτέμβριο.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι επιδόσεις μαθητών είναι χαμηλές και το σύστημα της Παιδείας βρίσκεται χαμηλά διεθνώς, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «έχουμε μαθητές με πολύ ψηλές επιδόσεις, την ίδια στιγμή εντοπίζονται και αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να υπάρχει διασύνδεση του εκπαιδευτικού μας συστήματος με την αγορά εργασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερντογάν σε διπλό ταμπλό προσβλέποντας σε ανταλλάγματα

Τίγκα στην πολυτέλεια τα γραφεία του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα στο νέο κτίριο της Νομικής Υπηρεσίας – Πόσα θα κοστίσει και τι θα περιλαμβάνει

Απαγορεύεται η ρίψη πυροτεχνημάτων σε γάμους; Τι ισχύει με την έκδοση άδειας

Εξαπάτησε εταιρεία στη Λεμεσό και έκλεψε πέραν των 93 χιλιάδων ευρώ - Χειροπέδες σε 60χρονο

«Καμίνι» η Κύπρος: Στους 42 βαθμούς η θερμοκρασία - Kίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Θρήνος για τους δύο πιλότους - Πώς έγινε η τραγωδία με τη συντριβή

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top