ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσφέρει καταφύγιο από τον καύσωνα ο Δήμος Αγλαντζιάς – Στην διάθεση των δημοτών κλιματιζόμενοι χώροι και δροσερά ποτά

Προσφέρει καταφύγιο από τον καύσωνα ο Δήμος Αγλαντζιάς – Στην διάθεση των δημοτών κλιματιζόμενοι χώροι και δροσερά ποτά

Μια «ανάσα» από τον καύσωνα και ένα χέρι βοηθείας, προσφέρει στους δημότες του ο Δήμος Αγλαντζιάς με μια νέα και ιδιαίτερη πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αγλαντζιάς ανακοίνωσε ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι κλιματιζόμενοι χώροι της βιβλιοθήκης του δημαρχείου και του κτηρίου Ηybuild στην πλατεία του Δήμου, θα είναι ανοικτοί για το κοινό, ενώ οι αίθουσες θα είναι ανοικτές από τις 09:30 μέχρι και τις 18:30 για σκοπούς φιλοξενίας και ανακούφισης από τον καύσωνα.

Μιλώντας για την εν λόγω πρωτοβουλία στο ThemaOnline, ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Ανδρέας Κωνσταντίνου, ανέφερε πως, «παρότι στην Κύπρο υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, φέτος ο καύσωνας είναι πάρα πολύ επικίνδυνος, όχι μόνο για ευάλωτες ομάδες αλλά και για όλο τον κόσμο ανεξαρτήτου ηλικίας».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγλαντζιάς, «σκοπός της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι η στήριξη των δημοτών ενώ παράλληλα, θα θέλαμε να ευαισθητοποιήσουμε και άλλους Δήμους και Υπηρεσίες να προχωρήσουν σε παρόμοιες ενέργειες για να βοηθηθεί ο κόσμος και έτσι να αγκαλιάσουμε συμπολίτες μας που μπορεί να περνούν δύσκολα».

Όπως εξήγησε ο κ. Κωνσταντίνου, η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου και οι χώροι θα είναι στη διάθεση των δημοτών όλες τις ημέρες του καλοκαιριού, ακόμη και στις 15 Αυγούστου. Να τονίσω ότι, είμαστε στη διάθεση των δημοτών μας για οτιδήποτε χρειαστούν και σε περίπτωση που κάποιος δεν μπορεί να μεταβεί στους χώρους μας, μπορεί να μας καλέσει στο 77778100 και θα πάμε να τον παραλάβουμε εμείς οι ίδιοι», τόνισε.

«Από τη Δευτέρα που ξεκίνησε η πρωτοβουλία αυτή, έχει αγκαλιαστεί ιδιαίτερα από τον κόσμο, λάβαμε πάρα πολλή αγάπη από τους Δημότες μας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και θέλουμε ο κόσμος με τη σειρά του, να ενθαρρύνει το κοινό ή άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να προσέλθουν στους χώρους μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντίνου.

Ένα εκ των κτηρίων που παρέχουμε, σημείωσε, «είναι μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, το Ηybuild στην πλατεία του Δήμου, έτσι θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία στους δημότες μας που ίσως να μην έχουν την οικονομική ευχέρεια να μπορούν να χρησιμοποιούν το κλιματιστικό τους, να μπορούν να έρθουν στο χώρο αυτό και να τον αξιοποιήσουν».

Ταυτόχρονα, στη διάθεση του κοινού είναι και το κολυμβητήριο Αγλαντζιάς το οποίο, έχει πολλή ανταπόκριση από τον κόσμο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ενώ, διαθέτει ειδικό ανελκυστήρα και για άτομα ΑμεΑ. Σημειώνεται ότι, η είσοδος στο κολυμβητήριο για ανθρώπους με κινητικές η άλλες αναπηρίες, είναι δωρεάν γι’ αυτούς και τους συνόδους τους. Η είσοδος για παιδάκια μέχρι 6 ετών είναι στα 3 ευρώ και για παιδάκια κάτω των 6 ετών είναι δωρεάν.

«Καλούμε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα όλους όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες, αποφεύγοντας την έκθεση στον ήλιο και παραμένοντας σε δροσερούς χώρους. Επίσης τους καλούμε, να κοπιάσουν στις αίθουσες που παρέχουμε, να προστατευτούν από τον καύσωνα, να δροσιστούν και να κεραστούν από τα δροσερά ποτά και σνακ που θα βρίσκονται στο χώρο», είπε καταληκτικά ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top