ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασθενής ξάπλωσε στο πάτωμα του ΓΝ Πάφου – Τραγική η κατάσταση με τα κρεβάτια – Τι απαντά ο ΟΚΥπΥ

Ασθενής ξάπλωσε στο πάτωμα του ΓΝ Πάφου – Τραγική η κατάσταση με τα κρεβάτια – Τι απαντά ο ΟΚΥπΥ

Το αδιαχώρητο επικρατούσε και χθες Παρασκευή 28 Ιουλίου, στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Σε περίπτωση που έφερε το PafosPress στο φως της δημοσιότητας, ένας συνταξιούχος ασθενής ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τον γιατρό του για προγραμματισμένη εγχείρηση που θα κάνει την επόμενη εβδομάδα, ενώ βρισκόταν στο Νοσοκομείο, αισθάνθηκε αδιαθεσία και πήγε στις Πρώτες Βοήθειες. Δεν μπορούσε να καθίσει λόγω προβλήματος υγείας και μέχρι να εξεταστεί ξάπλωσε στο πάτωμα επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια.

Η απάντηση του ΟΚΥπΥ: Ο ασθενής εξετάστηκε 1 ώρα και 5 λεπτά αφού προσήλθε στο ΤΑΕΠ Πάφου

Σχετικά με το περιστατικό στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ο ΟΚΥπΥ διευκρινίζει τα γεγονότα:

Ο πολίτης προσήλθε στο ΤΑΕΠ στις 10:27 και έκανε εγγραφή. Αφού έτυχε διαλογής, αξιολογήθηκε ως περιστατικό κατηγορίας 3, δηλαδή ως μη απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις. Οι κλίνες τη δεδομένη στιγμή ήταν κατειλημμένες με πιο επείγοντα περιστατικά (βρέφος 9 ημερών με εγκεφαλική αιμορραγία και γυναίκα με επισκληρίδιο αιμάτωμα).

Στον πολίτη δόθηκε η δυνατότητα να καθίσει μέχρι να εξυπηρετηθεί και προκειμένου να νιώσει πιο ασφαλής, το προσωπικό του ΤΑΕΠ παρότρυνε τον ασθενή να ξαπλώσει σε καναπέ εντός του ΤΑΕΠ μέχρι την εξέτασή του αλλά έλαβε αρνητική απάντηση με τον ασθενή και τον συνοδό του να απαιτούν να εξεταστεί άμεσα. Το προσωπικό, παρά τη δύσκολη κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την ώρα στο ΤΑΕΠ, διατήρησε την ψυχραιμία του.

Στις 11:32 (μετά από 1 ώρα και 5 λεπτά), μόλις άδειασε κλίνη, ο ασθενής εξετάστηκε από γιατρό, του έγιναν όλες οι απαιτούμενες εργαστηριακές εξετάσεις, έλαβε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και απολύθηκε.

Ειδικά σε μια περίοδο υπερπληρότητας όπως αυτή που διανύουμε τώρα απευθύνουμε έκκληση για υπομονή και ψυχραιμία από όλους. Kαλούμε το κοινό να ακολουθεί τις οδηγίες του προσωπικού μας.

Το προσωπικό των ΤΑΕΠ καταβάλλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσει κάθε ασθενή 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα τηρώντας με προσήλωση το ιατρικό του καθήκον.

Λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας στα ΤΑΕΠ προτρέπουμε το κοινό, σε έκτακτα συμβάντα χωρίς άμεσο κίνδυνο ζωής να απευθύνεται πρώτα στους προσωπικούς τους ιατρούς και στα εφημερεύοντα ιατρεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top