ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λειτουργία συστήματος πληροφοριών Σέγκεν: Πολλές θετικές αναζητήσεις για ευάλωτα παιδιά μια βδομάδα από την έναρξη

Λειτουργία συστήματος πληροφοριών Σέγκεν: Πολλές θετικές αναζητήσεις για ευάλωτα παιδιά μια βδομάδα από την έναρξη

Μεγάλος αριθμός θετικών αναζητήσεων που αφορούν κυρίως ευάλωτα παιδιά καταγράφηκε σε μία μόλις εβδομάδα από την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας του συστήματος πληροφοριών Σέγκεν στην Κύπρο. Ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει συγκεκριμένα ότι 48 θετικές αναζητήσεις, που αφορούν ευάλωτα παιδιά, αλλά και πρόσωπα που αναζητούνται, για να παρουσιαστούν ενώπιων δικαστικών αρχών, καθώς και πρόσωπα, τα οποία ενδεχομένως να εμπλέκονται με τρομοκρατία, έχουν καταγραφεί σε μία μόλις εβδομάδα από την έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας του συστήματος.

Τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί από το Εθνικό Γραφείο SIRENE της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης & Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Γραφείο SIS, του Τμήματος Πληροφορικής του Αρχηγείου Αστυνομίας, αναφέρουν πως από τις 25 Ιουλίου, ημέρα έναρξης της λειτουργίας του συστήματος μέχρι και τις 31 Ιουλίου, έχουν επιπρόσθετα ληφθεί 507 μηνύματα, τα οποία έτυχαν χειρισμού από το Εθνικό Γραφείο SIRENE, ενώ έχουν αποσταλεί συνολικά 83 μηνύματα, για διάφορες υποθέσεις, που αφορούν τόσο θετικές αναζητήσεις, όσο και εθνικές καταχωρίσεις.

Με τη λειτουργία του συστήματος στις 25 Ιουλίου υπάρχει πλέον η δυνατότητα ταυτόχρονου ελέγχου μέσω των συστημάτων της Αστυνομίας τόσο στα σημεία εισόδου/ εξόδου στη Δημοκρατία, όσο και κατά τους αστυνομικούς ελέγχους εντός της επικράτειας με το Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν.

Επιπλέον, οι Αρχές της Δημοκρατίας, έχουν τη δυνατότητα, να εισάγουν στο σύστημα τις δικές τους καταχωρίσεις.

Τις προσπάθειες του Εθνικού Γραφείου SIRENE, για την ομαλή έναρξη της επιχειρησιακής λειτουργίας της Κύπρου SIS, συνδράμουν μέλη του Τμήματος SIRENE Ελλάδας, όπου με την εμπειρία τους καθοδηγούν, τόσο τους τελικούς χρήστες, όσο και τα μέλη του SIRENE, στα θέματα που προκύπτουν.

Στόχος της Αστυνομίας, είναι η συνέχιση της εκπαίδευσης, αλλά και της υποστήριξης όλων των χρηστών του συστήματος για την αξιοποίησή των δυνατοτήτων του, στον μέγιστο βαθμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Λαμπάδιασαν» οχήματα τα ξημερώματα – Βρίσκονταν σταθμευμένα σε ανοικτό πάρκινγκ– Εξετάζεται και εμπρησμός

Απίστευτη απάτη - 58χρονος πείστηκε να επενδύσει σε εταιρεία που θα έμπαινε σε χρηματιστήριο – Το ποσό που «έκανε φτερά»

Καιρός: «Τα ‘χει παίξει» - Καλημέρα με λιακάδα, καλό μεσημεράκι με νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές

Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Εξαντλήθηκαν οι κρατήσεις γι' αυτούς τους μήνες - Το πρόγραμμα, οι τιμές και οι νέες υπηρεσίες

Φοιτητική Χορηγία: Σταδιακή η καταβολή – Ποιες αιτήσεις εξετάζονται τώρα – Όλες οι πληροφορίες

Ηλίας Γκότσης: Δεν μου λείπει η τηλεόραση – Ξέρω ότι θα πάω απλά να κάνω τη «γλάστρα»Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Στη μάχη οι Αρχηγοί για την τελική συσπείρωση - Σύγκρουση Νικόλα-Αννίτας – Η πάλη ΔΗΚΟ-ΕΛΑΜ για την τρίτη θέση

Oι Αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ μπαίνουν τις τελευταίες ώρες στην «αρένα», για την τελική μάχη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top