ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Αμμοχώστου: Χάσαμε «τεράστια ευκαιρία» με την ακύρωση Ουλουτσάι - Τέθηκαν τετελεσμένα δηλώνουν 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δήμος Αμμοχώστου: Χάσαμε «τεράστια ευκαιρία» με την ακύρωση Ουλουτσάι - Τέθηκαν τετελεσμένα δηλώνουν 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι

Χάσαμε μια τεράστια ευκαιρία, "να δώσουμε την ευκαιρία σε ένα γνήσιο Κύπριο και αγωνιστή της λύσης και της επανένωσης, όπως ο Σουλεϊμάν Ουλουτσάι, να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας και να στηρίξει τον αγώνα για να επιστραφεί η πόλη μας στους νόμιμους ιδιοκτήτες της", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμμοχώστου, μετά την απόφαση του Σουλεϊμάν Ουλουτσάι να μην παρευρεθεί τελικά στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου.

"Τελικά ο στόχος των ανθρώπων που πρωτοστάτησαν στη μη παρουσία του αγαπητού φίλου Σουλεϊμάν Ουλουτσάι στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου μας έχει επιτευχθεί", αναφέρει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι ο κ. Ουλουτσάι, επιδεικνύοντας υψηλό πολιτικό ανάστημα, διευκρίνισε πως κατ’ ουδένα λόγο, δε θα επιθυμούσε να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή της αντικατοχικής εκδήλωσης, ούτε θα επιθυμούσε η παρουσία του στην εκδήλωση να δημιουργήσει τα όποια εμπόδια στην προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο Δήμος τονίζει ότι, παρά τις αντιδράσεις που οδήγησαν στην ακύρωση της παρουσίας του κ. Ουλουτσάι, "δεν υπάρχει περίπτωση να διαταραχθούν οι καλές σχέσεις που κτίσαμε τους τελευταίους μήνες", αναφέρει, προσθέτοντας ότι "θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη θέληση και πείσμα την κοινή προσπάθεια για επανένωση της πατρίδας μας. Αυτό είναι κοινή πεποίθηση και του κ. Ουλουτσάι".

Στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αμμοχώστου συνεχίζει λέγοντας ότι "ούτε θα επιτρέψουμε σε μια μικρή μειοψηφία εντός του Δημοτικού Συμβουλίου να συνεχίσει να περιφρονεί και να υποσκάπτει τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας", σημειώνοντας ότι αυτό επιβάλλει η Δημοκρατία.

"Είναι, όμως, άξιον απορίας, και συνάμα εκτός λογικής το πώς εκπρόσωποι κομμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν παρευρεθεί σε εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Ουλουτσάι, ζητώντας του μάλιστα να μεσολαβήσει για προσωπικές τους υποθέσεις και μετέπειτα, προκειμένου να φανούν αρεστοί στα κομματικά τους σύνολα να αλλάζουν άρδην στάση και να διαδίδουν ψεύδη", συνεχίζει.

Ο Δήμος Αμμοχώστου, θα συνεχίσει τον αγώνα του για να σταματήσει ο εποικισμός της περίκλειστης περιοχής και για επιστροφή όλων των κατοίκων στην αγαπημένη μας πόλη, αναφέρει στην ανακοίνωσή του. "Σε κανέναν, μα κανέναν, που ντύνεται με τον μανδύα του υπερπατριωτισμού, δεν θα επιτρέψουμε να υποσκάψει τις προσπάθειες του Δήμου για μια λύση μέσα στο συμφωνημένο πλαίσιο και κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ. Η διολίσθηση από την ορθή βάση και πλαίσιο είναι που μας έφερε στο παρελθόν σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις και πιο κοντά στην οριστική διχοτόμηση", σημειώνει.

Τέλος, ο Δήμος αναφέρει ότι χάσαμε μια τεράστια ευκαιρία "να δώσουμε την ευκαιρία σε ένα γνήσιο Κύπριο και αγωνιστή της λύσης και της επανένωσης, όπως ο Σουλεϊμάν Ουλουτσάι, να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας και να στηρίξει τον αγώνα για να επιστραφεί η πόλη μας στους νόμιμους ιδιοκτήτες της".

Αναφορικά με την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν Δημοτικοί Σύμβουλοι των τριών, μονοεδρικών, όπως αναφέρει, κομμάτων (ΕΛΑΜ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη) "καθόλου δεν εκπλήσσει", σημειώνει ο Δήμος, αναφέροντας ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων γίνεται ενδελεχέστατη ενημέρωση για την οργάνωση της αντικατοχικής εκδήλωσης. "Γιατί αυτό αποσιωπείται είναι θέμα που πρέπει να απαντήσουν οι ίδιοι", αναφέρει.

Ενώπιον του ΔΣ Αμμοχώστου τέθηκαν τετελεσμένα δηλώνουν 3 Δημοτικοί Σύμβουλοι

Για τετελεσμένα που τέθηκαν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου από τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Σίμο Ιωάννου και μια μικρή ομάδα συνεργατών του κάνουν λόγο σε κοινή τους δήλωση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Δημητρίου (ΕΔΕΚ), Πόλυς Ευαγγελίδης (ΕΛΑΜ) και Ανδρέας Μορφίτης (Κίνημα Αλληλεγγύης).

Στη γραπτή τους δήλωση οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι αναφέρουν ότι είναι με λύπη που παρακολουθούν «την απεγνωσμένη προσπάθεια στα ΜΜΕ του Δημάρχου Αμμοχώστου Σίμου Ιωάννου να δικαιολογήσει με ανακρίβειες και παραπλανητικούς ισχυρισμούς την απόφασή του να συμμετάσχει στην αντικατοχική εκδήλωση της Αμμοχώστου στις 05/08/23 ο ούτω καλούμενος "Τουρκοκύπριος δήμαρχος Αμμοχώστου"».

Προσθέτουν ότι το πρόγραμμα της αντικατοχικής εκδήλωσης με τη συμμετοχή της τουρκοκυπριακής χορωδίας κοινοποιήθηκε στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόλις τη Δευτέρα 31/07/23 και πως η πρόσκληση για συμμετοχή του Τουρκοκύπριου «δήμαρχου Αμμοχώστου» διέρρευσε στα ΜΜΕ μέσω των δηλώσεων του Δημάρχου Αμμοχώστου Σίμου Ιωάννου την ίδια μέρα μετά από σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top