ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Σιζόπουλου προς ΠτΔ: Καταγγέλλει εμπαιγμό της ΑΗΚ για λογαριασμούς ρεύματος και ζητά αντιμετώπισή του

Επιστολή Σιζόπουλου προς ΠτΔ: Καταγγέλλει εμπαιγμό της ΑΗΚ για λογαριασμούς ρεύματος και ζητά αντιμετώπισή του

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέστειλε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος σε μια ύστατη προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο εμπαιγμός της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου κατά των καταναλωτών και να διορθωθεί η στρέβλωση, εις βάρος των καταναλωτών, στους τελευταίους λογαριασμούς πριν τον τερματισμό της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην επιστολή του προς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ παραθέτει τα γεγονότα με στοιχεία, όπως λογαριασμούς της ΑΗΚ, αποδεικνύοντας ότι η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, δεν υπολόγισε την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος στους λογαριασμούς, που καλύπτουν την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου, μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, επιδότηση που ίσχυε μέχρι 30 Ιουνίου, επειδή οι λογαριασμοί αφορούσαν κάποιες, λίγες, ημέρες κατανάλωσης, μετά τον τερματισμό της επιδότησης.

Δηλαδή, η ΑΗΚ δεν έλαβε υπόψη το μεγάλο ποσοστό κατανάλωσης, που ενέπιπτε την περίοδο που ίσχυε η επιδότηση και χρέωσε όλη την περίοδο που κάλυπταν οι λογαριασμοί χωρίς επιδότηση.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος χαρακτηρίζει την ενέργεια της ΑΗΚ απαράδεκτη, θεωρεί πως η ενέργεια αυτή αφήνει και την κυβέρνηση εκτεθειμένη στους πολίτες και καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει, μετά από την απουσία ανταπόκρισης της ΑΗΚ στις παρεμβάσεις της ΕΔΕΚ.

Ο κ. Σιζόπουλος, στην επιστολή του, εισηγείται όπως η επιδότηση καθοριστεί με βάση τον αριθμό των ημερών που καλύπτει ο λογαριασμός μέχρι και την 30η Ιουνίου και το ποσό που θα προκύψει και δεν έπρεπε να καταβάλει ο καταναλωτής, να αφαιρεθεί από τον επόμενο λογαριασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φόνος στη Λευκωσία: Νεκρός ο 40χρονος Αθανάσιος Κότσλης - Χειροπέδες σε 38χρονο

Όλο και πιο κοντά στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι - Ποια έγγραφα αναμένεται να περιλαμβάνει

Εντός Σεπτεμβρίου σηκώνει μανίκια το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο – Η διαδικασία που θα ακολουθείται για διορισμούς σε Ημικρατικούς

Σε αυτό το κτίριο θα μετακομίσει εντός Σεπτεμβρίου το Υπ. Εργασίας – Το κόστος αγοράς και το πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top