ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξεκινούν από 9/8 οι αιτήσεις για ζημιές από την πυρκαγία στη Λεμεσό

Ξεκινούν από 9/8 οι αιτήσεις για ζημιές από την πυρκαγία στη Λεμεσό

Αιτήσεις για δήλωση ζημιών που προκλήθηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού, που έπληξε τις Κοινότητες Παραμύθας, Λιμνάτη, Κορφής, Απεσιάς, Γεράσας, Αψιού και Φασούλας, θα μπορούν να υποβάλλουν από αύριο Τετάρτη 9 Αυγούστου οι πληγέντες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Τμήμα Γεωργίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Γεωργίας την οποία μετέδωσε το ΓΤΠ, τα έντυπα Δήλωσης Ζημιάς είναι διαθέσιμα στο Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Λεμεσού και στα γραφεία των Κοινοτικών Συμβουλίων των επηρεαζόμενων κοινοτήτων, καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωργίας, στη θεματική ενότητα «Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων».

Οι κάτοχοι, ενοικιαστές ή διαχειριστές των εκμεταλλεύσεων που έχουν πληγεί, καλούνται να υποβάλουν κατάλληλα συμπληρωμένο το έντυπο Δήλωσης Ζημιάς το αργότερο μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2023 στα κατά τόπους Επαρχιακά Γεωργικά Γραφεία.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που ο δικαιούχος, για λόγους ανωτέρας βίας, αδυνατεί να υποβάλει τη Δήλωση Ζημιάς εντός της προθεσμίας, αυτή μπορεί να υποβληθεί μέσω αντιπροσώπου και σε εξαιρετικές περιπτώσεις μέσω τηλεομοιότυπου (FAX) στον αριθμό 25306638 ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στη διεύθυνση [email protected]. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει το συντομότερο δυνατό να υποβληθεί η πρωτότυπη Δήλωση Ζημιάς για να θεωρείται έγκυρη.

Το Τμήμα Γεωργίας σημειώνει ότι στο σχετικό έντυπο θα πρέπει να δηλώνονται ευκρινώς τα στοιχεία του τεμαχίου όπως φαίνονται στη Δήλωση Εκταρικών Επιδοτήσεων και τα στοιχεία της καλλιέργειας ή/ και των υποστατικών που έχουν πληγεί. Το έντυπο πρέπει να συνοδεύεται από αντίγραφο Αίτησης Εκταρικών Επιδοτήσεων στον ΚΟΑΠ για το 2023, εγγραφή του διαχειριστή στο Μητρώο Αγροτών, Βεβαίωση επαγγελματία γεωργού, εγγραφή στο Μητρώο Κτηνοτρόφων, Άδεια Οικοδομής, Πολεοδομική Άδεια, αντίστοιχα, όπου εφαρμόζονται.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται όπως επικοινωνούν με το Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Λεμεσού στα τηλέφωνα 25803927, 25803912 και 25803933.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top