ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Παίρνουν DNA από τους χούλιγκαν για να βρουν τον δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη

Νέα Φιλαδέλφεια: Παίρνουν DNA από τους χούλιγκαν για να βρουν τον δολοφόνο του 29χρονου Μιχάλη

Νέα εξέλιξη στην εισαγγελική έρευνα στην υπόθεση των 105 συλληφθέντων για τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακρίτρια εκδίδει διατάξεις για τη λήψη γενετικού υλικού από τους κατηγορούμενους, διαδικασία που δεν έλαβε χώρα κατά το στάδιο της προανάκρισης. Στόχος της λήψης γενετικού υλικού είναι η ταυτοποίηση του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσούρη.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία οι κατηγορούμενοι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμίες για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Βαριές κατηγορίες για 4 κακουργήματα στους 105 συλληφθέντες

Σημειώνεται ότι βαρύτατες ποινικές διώξεις για σωρεία κακουργηματικού χαρακτήρα αδικημάτων, μεταξύ των οποίων είναι της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ασκήθηκαν σε βάρος των 105 χούλιγκανς, οι οποίοι κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετήχθησαν το πρωί από την ΓΑΔΑ στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Ειδικότερα, ποινική δίωξη για τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά πλημμεληματικές ασκήθηκε σε βάρος των 105 κατηγορουμένων για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν 104, καθώς ο ένας κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:

* εγκληματική οργάνωση (κακούργημα),

* ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα),

* έκρηξη (κακούργημα)

* κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα),

* διατάραξη κοινής ειρήνης,

* επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή,

* φθορά ξένης ιδιοκτησίας,

* βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου),

* παράνομη οπλοφορία,

* οπλοχρησία και

* κατοχή φωτοβολίδων.

Να σημειωθεί ότι η δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν προσωποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, καθώς αναμένονται οι ιστολογικες έρευνες και τα αποτελέσματα του DNA.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top