ΔΙΕΘΝΗ

Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία και μόνο θα αποφασίσει πότε είναι κατάλληλες οι συνθήκες για ειρηνευτικές συνομιλίες

Στόλτενμπεργκ: Η Ουκρανία και μόνο θα αποφασίσει πότε είναι κατάλληλες οι συνθήκες για ειρηνευτικές συνομιλίες

Oτι εξαρτάται από την Ουκρανία να αποφασίσει πότε θα είναι κατάλληλες οι συνθήκες προκειμένου να συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε συνομιλίες μετά τη ρωσική εισβολή, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας πως η θέση της συμμαχίας δεν έχει αλλάξει έπειτα από σχόλια υψηλόβαθμου συναδέλφου του αυτή την εβδομάδα.

«Είναι οι Ουκρανοί, και μόνο οι Ουκρανοί, που μπορούν να αποφασίσουν πότε υφίστανται οι συνθήκες για διαπραγματεύσεις και ποιος μπορεί να αποφασίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ποια είναι μια αποδεκτή λύση», είπε ο Στόλτενμπεργκ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε διάσκεψη στη νορβηγική πόλη Άρενταλ, πρόσθεσε πως ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να υποστηρίξει την Ουκρανία.

Η δήλωση έρχεται έπειτα από σχόλια του επικεφαλής του γραφείου του Στόλτενμπεργκ στο ΝΑΤΟ, του Στιαν Γένσεν, ο οποίος είπε πως η Ουκρανία μπορεί στο τέλος να παραδώσει έδαφος στη Ρωσία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για να τερματιστεί ο πόλεμος. Ο Γένσεν ζήτησε στη συνέχεια συγγνώμη για τα σχόλιά του.

«Το μήνυμά του (του Γένσεν), το οποίο είναι και το κύριο μήνυμά μου, το οποίο είναι και το κύριο μήνυμα του ΝΑΤΟ, είναι, κατ’ αρχάς, πως η πολιτική του ΝΑΤΟ δεν έχει αλλάξει – υποστηρίζουμε την Ουκρανία» σημείωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Στη σύνοδο κορυφής τον περασμένο μήνα το ΝΑΤΟ δήλωσε πως θα απευθύνει πρόσκληση στην Ουκρανία να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία όταν «τα μέλη συμφωνήσουν και εκπληρωθούν οι όροι» και πως η χώρα έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον δικό της δρόμο ανεξάρτητα από τη Ρωσία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει πει πως, ενώ το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο ήταν καλό, θα ήταν ιδανικά αν το Κίεβο είχε λάβει ανοιχτά πρόσκληση να ενταχθεί στη δυτική στρατιωτική συμμαχία.

Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εκπαιδευθεί από εταίρους του Κιέβου στη Δύση και η Ουκρανία εξαρτάται επίσης σε μεγάλο βαθμό από προμήθειες όπλων καθώς πολεμά τις ρωσικές δυνάμεις που ξεκίνησαν πλήρους κλίμακας εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top