ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιλλήκας: «Αδιανόητο και απαράδεκτο η Κύπρος να παραμένει χωρίς εθνικό σχέδιο υγείας»

Λιλλήκας: «Αδιανόητο και απαράδεκτο η Κύπρος να παραμένει χωρίς εθνικό σχέδιο υγείας»

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε σήμερα ότι “είναι αδιανόητο και απαράδεκτο η Κύπρος να συνεχίζει να είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν διαθέτει ένα εθνικο σχέδιο υγείας”, εκφράζοντας τη στήριξη της παράταξης προς τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη, με τον οποίο συναντήθηκε.

“Θέλω να ευχηθώ στον Υπουργό Υγείας κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει γιατί η επιτυχία η δική του στην υλοποίηση υψηλών στόχων στον τομέα της υγείας θα είναι επιτυχία που θα απολαύσει κυρίως ο Κύπριος πολίτης”, είπε ο κ. Λιλλήκας μετά τη συνάντηση.

Πρόσθεσε ότι “ως Συμμαχία Πολιτών εκφράσαμε τη θέση ότι δεν κοιτάζουμε αντιπολιτευτικά ζητήματα όπως είναι της υγείας, της παιδείας, της Εθνικής Φρουράς και άλλα, αλλά αντίθετα τα αντιμετωπίζουμε ως θέματα που μας απασχολούν και πρέπει να μας απασχολούν με ένα πνεύμα συναίνεσης”.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε πως “είναι αδιανόητο και απαράδεκτο η Κύπρος να συνεχίζει να είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που δεν διαθέτει ένα εθνικό σχέδιο υγείας και επειδή το ΓΕΣΥ δεν πρόκειται να υλοποιηθεί και να εφαρμοστεί ένα καλό πρωί σαν καπέλο που θα το φορέσει το υφιστάμενο σχέδιο υγείας, η θέση μας είναι ότι πρέπει να γίνει σταδιακά με χρονοδιαγράμματα”.

“Εμείς θα στηρίξουμε τις προσπάθειες του Υπουργού Υγείας για να υλοποιήσει το ΓΕΣΥ και θα πρέπει ο δημόσιος διάλογος να αναπτυχθεί μέσα σε ένα χρονικό πλαίσιο διαφορετικά κινδυνεύουμε να συνεχίσουμε συζητούμε το ΓΕΣΥ όπως το κάνουμε εδώ και δεκαετίες χωρίς αυτό να υλοποιηθεί”, είπε ο κ. Λιλλήκας.

Ανέφερε πως “θα καταθέσουμε και γραπτώς κάποιες εισηγήσεις στον Υπουργό Υγείας, είμαστε στην διάθεσή του για το διάλογο αυτό, και θα αναλάβουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης για να στηρίξουμε την υλοποίηση και εφαρμογή του ΓΕΣΥ”.

Στο ενδιάμεσο, είπε ο κ. Λιλλήκας, “και επειδή θεωρούμε ότι τα κρατικά νοσηλευτήρια έχουν φθάσει σε τραγική κατάσταση και επειδή εκείνο που επηρεάζεται είναι το ύψιστο αγαθό, η υγεία των πολιτών, θα πρέπει ο Υπουργός Υγείας να δώσει προτεραιότητα και να έχει και την στήριξη του Υπουργού Οικονομικών, γιατί από εκείνον εξαρτάται, στην επαρκή στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί διαφορετικά η υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών, θα έχει επιπτώσεις πάνω στην υγεία των πολιτών”.

Ο Υπουργός Υγείας δεν προέβη σε καμία δήλωση μετά τη συνάντηση

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top