ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα Δημητρίου: «Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές, να εμποδίσουμε τη δημιουργία νέων τετελεσμένων»

Αννίτα Δημητρίου: «Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές, να εμποδίσουμε τη δημιουργία νέων τετελεσμένων»

Την καταδικαστική ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, σχολίασε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Με γραπτή δήλωσή της τονίζει ότι «η χθεσινή ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο συζήτησε εκτάκτως τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Πύλα, κρίνεται σε γενικές γραμμές ως θετική. Δύναται να αποτελέσει τη βάση επί της οποίας μπορούμε να εργαστούμε για να κλιμακωθεί η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας και να αποτρέψουμε τα νέα τετελεσμένα που έγινε προσπάθεια να δημιουργηθούν.

Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές. Οφείλουμε, και πρωτίστως η κυβέρνηση, να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε κάθε πολιτικό και διπλωματικό μέτρο, έτσι ώστε να εμποδίσουμε τη δημιουργία νέων τετελεσμένων. Είναι για αυτό που ζητούμε την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για πλήρη ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και συντονισμό ενεργειών.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα συνεχίσει να ενημερώνει για τις εξελίξεις και να επιδιώκει τη σθεναρή αντίδραση των ηγετών του ΕΛΚ καθώς και θεσμικών αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στενή επαφή και απόλυτος συντονισμός θα πρέπει να υπάρξει με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

Θετικές είναι και οι αναφορές στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας που επαναλαμβάνουν τόσο τη βάση λύσης του εθνικού μας προβλήματος όσο και τις προσπάθειες διορισμού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα, με σκοπό την προλείανση του εδάφους για επανέναρξη του διαλόγου.

Συνεπώς, παράλληλα με τις προσπάθειες αποτροπής, οφείλουμε να εκφράζουμε προς κάθε κατεύθυνση την ετοιμότητά μας για την επανεκκίνηση των συνομιλιών από εκεί που έμειναν στο Κρανς Μοντανά. Μόνο έτσι η πίεση της διεθνούς κοινότητας θα στραφεί αποκλειστικά προς την πλευρά της Τουρκίας η οποία, δυστυχώς, κινείται εντελώς εκτός του συμφωνημένου πλαισίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top