ΕΛΛΑΔΑ

Νέα νύχτα αγωνίας στον Έβρο, μήνυμα του 112 για το Σουφλί - Κοντά στα σπίτια οι φλόγες

Νέα νύχτα αγωνίας στον Έβρο, μήνυμα του 112 για το Σουφλί - Κοντά στα σπίτια οι φλόγες

Δραματική παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για 13η ημέρα με τις φλόγες που έχουν κάψει τεράστιες εκτάσεις, στη χειρότερη φωτιά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στον Έβρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη. Το μέτωπο προς το Σουφλί φτάνει τα 15 χιλιόμετρα.

Λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης, οι κάτοικοι του Σουφλίου πήραν μήνυμα από το 112 στα κινητά τους, με το οποίο καλούνται να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει ένταση, ενώ επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι και την Τετάρτη το βράδυ είχε σταλεί μήνυμα στους κατοίκους του Σουφλίου και του οικισμού της Δαδιάς να είναι έτοιμοι για εκκένωση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε. Σε σχέση με την Τετάρτη το πύρινο μέτωπο είναι πιο κοντά στο Σουφλί για αυτό και εστάλη το προειδοποιητικό μήνυμα.

Στην περιοχή επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 129 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα, ενώ εκ περιτροπής στη διάρκεια της ημέρας συνέδραμαν  από αέρος 11 πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

Πώς είναι η κατάσταση στα υπόλοιπα μέτωπα

  • Στην Πάρνηθα, συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής
  • Στο Τσικράκι Φαρσάλων συνεχίζουν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, αντιμετωπίζοντας διάσπαρτες εστίες
  • Στην Κορώνα Κιλκίς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα (1) Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου
  • Στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Ασπροπουλιά, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την Καλαμάτα Μεσσηνίας. Στην πυρκαγιά επιχειρούν 54 πυροσβέστες με τρεις (3) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, εννιά (9) Α/Φ και ένα (1) Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και από υδροφόρες και μηχανήματα έργου
  • Στο Γεράκι Ηλείας επιχειρούν 45 πυροσβέστες με τρεις (3) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, δύο (2) Α/Φ και ένα (1) Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

ΠΗΓΗ: In.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top