ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδικάζει τα επεισόδια στη Λεμεσό η ΔΗΠΑ - Ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα βρίσκονται απέναντι σε ακρότητες και παραλογισμούς

Καταδικάζει τα επεισόδια στη Λεμεσό η ΔΗΠΑ - Ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα βρίσκονται απέναντι σε ακρότητες και παραλογισμούς

Τα χθεσινά (01/09) επεισόδια στη Λεμεσό, καταδικάζει η Δημοκρατική Παράταξη με σημερινή της ανακοίνωση στέλνοντας μάλιστα ξεκάθαρο μήνυμα θα βρίσκονται πάντοτε απέναντι σε ακρότητες και παραλογισμούς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «σε μια περίοδο που τα στατιστικά στοιχεία για τη μετανάστευση δείχνουν σαφή βελτίωση, η οργανωμένη αντίδραση εγκληματικής φύσης από ακραία στοιχεία, δικαιολογημένα εξοργίζει και προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών».

«Καταδικάζουμε σφόδρα κάθε ενέργεια βίας», συνεχίζει, «εγκληματικής δράσης και τρομοκρατίας και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι με την πολιτική μας δράση θα είμαστε πάντοτε απέναντι σε ακρότητες και παραλογισμούς».

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους πολίτες που οι περιουσίες τους υπέστησαν ζημιές, με όσους χτυπήθηκαν ή και τραυματίστηκαν, καθώς και με όσους δικαιολογημένα διακατέχονται από έντονη ανασφάλεια και απογοήτευση. Ο φασισμός και η καλλιέργεια μίσους είναι στοιχεία που βιώσαμε ως λαός στο παρελθόν και από τα οποία υποφέραμε και ακόμα υποφέρουμε. Ούτε αρμόζουν στην κουλτούρα μιας μοιρασμένης, πολυπολιτισμικής χώρας, ούτε θα γίνουν ποτέ αποδεκτά, όσο και αν εργαλιοποιούνται από αθέατους ηθικούς αυτουργούς», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Εκφράζουμε έντονη ανησυχία ότι η παρατεταμένη έλλειψη δραστικών μέτρων καταστολής και αποτροπής της βίας, από όπου και αν προέρχεται, δύναται να επιτρέψει επανάληψη των ακραίων επεισοδίων που βιώσαμε, κάτι που φυσικά θα καταστήσει τις ευθύνες όλων βαρύτατες και ασήκωτες. Καλούμε όλους τους αρμόδιους να ενεργήσουν πιο αποτελεσματικά στην καταστολή της βίας, αλλά ταυτόχρονα να ενεργήσουν και πιο αποφασιστικά προς την αποτροπή άλλων παρόμοιων εξάρσεων», τονίζει η ΔΗΠΑ.

«Δεν νοείται κανένας πολίτης να παίρνει το Νόμο στα χέρια του, ούτε να καπηλεύεται και να καταχράται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία και στη δημοκρατική αντίδραση, μετατρέποντας τα σε εργαλεία βίας και τρομοκρατίας. Όλοι οι σώφρονες και νομοταγείς πολίτες της χώρας απαιτούμε προστασία, απαιτούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς και να απολαμβάνουμε την ελεύθερη έκφραση και δράση», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Netflix Σεπτεμβρίου: Κάνουν «comeback» σειρές που περιμέναμε - Δείτε όσα μας επιφυλάσσει η πλατφόρμα - Βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top