ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ.Εργασίας: «Ανάγκη καλύτερης ρύθμισης εργασιακών σχέσεων σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο» - Σημαντικές επαφές στην Πολωνία

Υπ.Εργασίας: «Ανάγκη καλύτερης ρύθμισης εργασιακών σχέσεων σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο» - Σημαντικές επαφές στην Πολωνία

Θέματα αξιοποίησης καλύτερης αξιοποίησης εργαζομένων στη βάση διμερών συμφωνιών και τις προκλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας λόγω της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης, συζήτησε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, με τον Ευρωπαίο αρμόδιο για Θέσεις Εργασίας και Κοινωνικά Δικαιώματα, Νίκολας Σμίτ.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου με τίτλο «Οι δεξιότητες είναι το μέλλον: για μια νέα εκπαίδευση και κατάρτιση, για την επόμενη γενεά, για τη νέα οικονομία, για καλύτερη ζωή», που πραγματοποιήθηκε στο Γκντανσκ, στην Πολωνία στις 7 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «EuroSkills 2023.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Παναγιώτου ανέφερε πως επικεντρώθηκαν στις προκλήσεις σχετικά την με την ανάγκη για τη διάκριση μεταξύ της παράνομης μετανάστευσης από την απαραίτητη νόμιμη οικονομική μετανάστευση.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτου, στη συζήτησε τέθηκε επίσης η ανάγκη της καλύτερης ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο, ενώ συζητήσαν και για τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ευρωπαϊκή αγορά εργασίας στο πλαίσιο της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης.

Συμφωνήσαμε για την ανάγκη της καλύτερης αξιοποίησης των Ευρωπαίων εργαζομένων, των εργαζομένων των υπό ένταξη χώρες καθώς επίσης και των εργαζομένων από τρίτες χώρες, στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών για τις οποίες η Κύπρος έχε δρομολογήσει ενέργειες σε διάφορα επίπεδα, αξιοποιώντας την καλές πρακτικές άλλων χωρών και την εμπειρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ο κ. Παναγιώτου.

Παράλληλα, ο Υπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού της Ουκρανίας, Βλάντισλαφ Γιάτσουκ, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για την περαιτέρω ενεργοποίηση στην αγορά εργασίας των Ουκρανών προσφύγων που βρίσκονται στην Κύπρο και την υποστήριξη της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της Ουκρανίας, ενόψει της προετοιμασίας για την ανοικοδόμηση και την ειρήνη.

Εξάλλου, ο Υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με τα μέλη της κυπριακής αποστολής και επισκέφθηκε τους χώρους του διαγωνισμού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top