ΔΙΕΘΝΗ

Βρέθηκε πίνακας του Βαν Γκογκ που εκλάπη από ολλανδικό μουσείο

Βρέθηκε πίνακας του Βαν Γκογκ που εκλάπη από ολλανδικό μουσείο

Βρέθηκε ένας πίνακας του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ο οποίος είχε κλαπεί από ένα μικρό ολλανδικό μουσείο το 2020 στη διάρκεια του λοκντάουν λόγω της πανδημίας της COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο στο οποίο ανήκει το έργο τέχνης.

“Εχουμε εξαιρετικά ευχάριστα νέα. Ο πίνακας ‘Ο κήπος στο Nuenen‘ («Lentetuin» ή «Spring Garden») επέστρεψε στο μουσείο Groninger 3,5 χρόνια μετά την κλοπή του“, αναφέρεται σε ανακοίνωση του μουσείου.

Ο πίνακας, ο οποίος φιλοτεχνήθηκε το 1884, εκλάπη από το μουσείο Singer Laren, ανατολικά του Άμστερνταμ, όπου είχε μεταφερθεί ως δανεικός για τις ανάγκες έκθεσης. Η κλοπή πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια των εβδομάδων του λοκντάουν σε όλο τον κόσμο όταν υπήρχε η πανδημία της COVID.

Την εποχή εκείνη, η ολλανδική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας που δείχνει τη στιγμή κατά την οποία οι κλέφτες εισβάλλουν στο μουσείο Singer Laren στις 30 Μαρτίου σπάζοντας τις γυάλινες πόρτες του για να κλέψουν τον πίνακα. Το έργο απεικονίζει τον κήπο της ενορίας του Νούενεν, την μικρή ολλανδική πόλη όπου ζούσαν οι γονείς του Βαν Γκογκ.

“Ο πίνακας έχει ταλαιπωρηθεί αλλά–εκ πρώτης όψεως–είναι σε καλή κατάσταση“, ανακοίνωσε το μουσείο Groninger και πρόσθεσε ότι το έργο βρίσκεται τώρα στο Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ και θα χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες προτού επιστραφεί. “Η αστυνομία ενεπλάκη σε όλες τις φάσεις (για τον εντοπισμό του πίνακα). Το μουσείο δεν μπορεί να σχολιάσει την συνεχιζόμενη έρευνα“, πρόσθεσε.

Το μουσείο επισήμανε επίσης ότι ο Άρθουρ Μπραντ, ένας διακεκριμένος Ολλανδός ντετέκτιβ έργων τέχνης, έπαιξε σημαντικό ρόλο σε όλη τη διαδικασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top