ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Λύκειο Παλουριώτισσας: Μου βγήκε η Παναγία

Λύκειο Παλουριώτισσας: Μου βγήκε η Παναγία

Το μη-θέμα της μη-αφαίρεσης της εικόνας της Παναγίας από το έμβλημα του Λυκείου Παλουριώτισσας που φέρει η χειμερινή στολή του σχολείου (φούτερ, φόρμα) ανακινήθηκε από μια μη-είδηση του Fox News-wannabe που βασίστηκε σε καταγγελία-μούφα αναγνώστη. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, ποτέ δεν υπήρξε, απλά μια μαλακία έγινε “είδηση” με clickbait τίτλο (κατά την προσφιλή μέθοδο πολλών media όχι μόνο του συγκεκριμένου) με σκοπό να κάνει τρίγκερινγκ τα αντανακλαστικά “ανήσυχων πολιτών”, χριστιανοταλιμπάν και του γνώριμου ακροδεξιού βόθρου που θέλει να κρατήσει ζωντανή την πόλωση που προκαλεί το μεταναστευτικό. Τι δεν καταλαβαίνετε;

Βέβαια όποιος έμπαινε στον κόπο να διαβάσει το actually κείμενο αντί απλά να αναπαράγει τον clickbait τίτλο θα μάθαινε πως απλούστατα ο διευθυντής του Λυκείου Γιάννη Γεωργίου παρήγγειλε μερικά κομμάτια της χειμερινής στολής (που όποιος έχει παιδί σε γυμνάσιο-λύκειο ξέρει ότι ελάχιστοι φορούν) που αντί για το κλασικό λογότυπο φέρουν και τα δύο εκείνο της φόρμας όπου αναγράφεται το όνομα του σχολείου και τα αρχικά του με λατινικούς χαρακτήρες και χωρίς εικόνες. Κι αυτό όπως εξήγησε ο κ. Γεωργίου έγινε για να εξυπηρετηθούν οι μαθητές που για οποιοδήποτε λόγο δεν επιθυμούν το λογότυπο με την Παναγία, κάποιοι ας πούμε από το μουσουλμανικό 17,5% του μαθητικού πληθυσμού του Λυκείου. Αυτό το πολύ απλό και λογικό πράγμα έκανε ο άνθρωπος. Έδωσε το δικαίωμα της επιλογής. Ούτε κατάργηση, ούτε ξήλωμα, ούτε απαγόρευση. Επιλογή. Και όχι με κάποιο καινούργιο ή παραποιημένο λογότυπο αλλά αυτό που έχει ήδη εγκριθεί για το παντελόνι της φόρμας, από το οποίο ούτως ή άλλως απουσιάζει η εικόνα της Παναγίας.

Άρα, όπως έγραψα στην αρχή... μη-θέμα.

Αρκετό όμως για να πυροδοτήσει νέο πόλεμο χαρακωμάτων στα σόσιαλ με τους χριστιανοταλιμπάν να ζώνονται τα άρματα για να πολεμήσουν -από την άνεση και ασφάλεια του καναπέ- τη στρατιά του Ιμπραήμ που επελαύνει για να μας εξισλαμίσει με το στανιό. Ακολούθησαν τοποθετήσεις βουλευτών (του χριστιανοπατριωτικού χώρου φυσικά), οργανωμένων γονέων, συνδικαλιστών, μέχρι και παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας για ένα μη-θέμα. Για μια μαλακία.

Η ανακοίνωση του Καθηγητικού Συλλόγου του Λυκείου αρκετά εύγλωττη. Αφού πρώτα ξοδεύουν τα 2/3 του κειμένου προκειμένου να μας πείσουν πόσο πατριώτες και πιστοί χριστιανοί είναι (“Το λάβαρο του σχολείου με έμβλημα την Παναγία ορθώνεται ως ασπίδα αντίστασης απέναντι στον κατακτητή. Η Ελληνική σημαία συμβολίζει την εθνική μας καταγωγή, την ιστορία και τις παραδόσεις μας, τους αγώνες της φυλής μας για Ελευθερία και Αξιοπρέπεια” - έγραψαν, πριν ξέρω γω, πηδήξουν απ’ τον γκρεμό ή βάλουν φωτιά στην μπαρουταποθήκη της μονής) κατέληξαν στο δια ταύτα: “Η προαιρετική, καθημερινή στολή του σχολείου για τους φθινοπωρινούς και τους χειμερινούς μήνες έχει εγκριθεί από τον Καθηγητικό Σύλλογο, τον Σύνδεσμο Γονέων και το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο την περσινή σχολική χρονιά 2022-2023 και ισχύει μέχρι την αναθεώρησή της, όταν εκλεγεί το νέο ΚΜΣ και ο νέος ΣΓ”.  Και καταλήγουν σε ένα εύλογο ερώτημα στο οποίο έδωσαν ήδη απάντηση: “Η φωτογραφία που κυκλοφορεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης λήφθηκε στις εγγραφές Ιουνίου. Αναρωτιόμαστε γιατί αναρτήθηκε τώρα και ποια η σκοπιμότητα της άδικης παραπληροφόρησης προς τον τύπο τη δεδομένη χρονική περίοδο, όπου το επίμαχο θέμα είναι το μεταναστευτικό”.

Κι επειδή ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλές μπούρδες, τύπου “έτσι γίνονται διακρίσεις σε βάρος των αλλόθρησκων παιδιών”, αν πραγματικά θέλεις να εξαλείψεις ΚΑΘΕ διάκριση δεν βάζεις κανένα παιδί στο τριπάκι να επιλέξει, να απέχει ή να διαφοροποιηθεί από τους υπόλοιπους καταργώντας μια και καλή τον θρησκευτικό/προσηλυτιστικό χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης και δημιουργώντας πραγματικά κοσμικά σχολεία. Γιατί δεν γίνεται ξαφνικά να φωνάζεις για “διακρίσεις” επειδή οι μουσουλμάνοι θα επιλέξουν τη φούτερ χωρίς την Παναγία όταν την ίδια στιγμή τους αναγκάζεις να απέχουν από τα θρησκευτικά, τις χριστιανικές γιορτές, τους εκκλησιασμούς ή τις επισκέψεις σε μοναστήρια για προσκύνημα κοκάλων. Ή αν το καλοσκεφτείς, να φοιτούν σε σχολεία που φέρουν ονόματα Αγίων και βρίθουν θρησκευτικών συμβόλων. Όταν τους επιβάλλεις πρακτικά την κυρίαρχη θρησκεία και τους την τρίβεις στη μούρη θεωρείται “ίση αντιμετώπιση” και στη σπάνια περίπτωση που τους δίνεται μια επιλογή είναι ξαφνικά “διάκριση”; Ελάτε τώρα, μπορείτε και καλύτερα απ’ αυτό...

Και για τον Θεό (σας) μη φέρνετε παράδειγμα τη Γαλλία “που απαγόρευσε τη μαντίλα” γιατί πολύ θα θέλαμε να είμαστε Γαλλία σ’ αυτό το θέμα αλλά ας προσπαθήσουμε πρώτα να μη γίνουμε Ιράν και βλέπουμε. Το γαλλικό σχολικό σύστημα βασίζεται στην αρχή της κοσμικότητας από τα τέλη του 19ου αιώνα. Η κρατική εκπαίδευση έγινε κοσμική με τον νόμο περί εκπαίδευσης Jules Ferry της 28ης Μαρτίου 1882. Το προσωπικό είναι κοσμικό από τις 30 Οκτωβρίου 1886. Ο σεβασμός των πεποιθήσεων των μαθητών και των γονέων τους σημαίνει απουσία θρησκευτικής εκπαίδευσης στο πρόγραμμα σπουδών, απαγόρευση προσηλυτισμού και κοσμικότητα του προσωπικού. Και εννοείται απαγόρευση ΟΛΩΝ των θρησκευτικών συμβόλων και όχι μόνο της μαντίλας που βλέπουν οι δικοί μας κοντόφθαλμοι θρησκόληπτοι. Αν και μεταξύ μας, το τελευταίο δεν με πολυβρίσκει σύμφωνο, γιατί κάθε προσωπική απαγόρευση μου χτυπάει άσχημα. Ναι στο κοσμικό σχολείο απαλλαγμένο από κάθε είδους κατήχηση (την οποία να αναλαμβάνουν αποκλειστικά οι γονείς) όμως ο κάθε μαθητής να διατηρεί το δικαίωμα να φοράει σταυρό, μαντίλα, κιπά ή οτιδήποτε τον εκφράζει εάν ταυτίζεται η θρησκεία με την ταυτότητά του. Και εννοείται να γίνεται σεβαστό από τους υπόλοιπους. Αλλά πάλι, δεν συμφωνώ με οποιαδήποτε απαγόρευση και περιορισμό στην εμφάνιση του μαθητή (μαλλιά, βάψιμο, piercing κλπ) καθώς πρόκειται για μιλιταριστικά κατάλοιπα που επιβλήθηκαν για λόγους πειθαρχίας και κάμψης του ηθικού που ουδεμία σχέση έχουν με τις ακαδημαϊκές του ικανότητες και αποδόσεις. Αν οι κανονισμοί των σχολείων απαγορεύουν τις μίνι φούστες, τα σκουλαρίκια στη μύτη ή τα τατουάζ θα μπορούσε κάλλιστα αυτή η απαγόρευση να επεκταθεί και στα θρησκευτικά σύμβολα που ούτως ή άλλως διχάζουν. Εσείς ανοίξατε την πόρτα της απαγόρευσης.

Αλλιώς μπορείτε να αφήσετε τους μαθητές να εκφραστούν όπως θέλουν χωρίς διακρίσεις, περιορισμούς και ψευτοδιλήμματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top