ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερσίν Τατάρ: Υπέβαλλε παράπονο στα ΗΕ για το επεισόδιο στην νεκρή ζώνη στη Λευκωσία

Ερσίν Τατάρ: Υπέβαλλε παράπονο στα ΗΕ για το επεισόδιο στην νεκρή ζώνη στη Λευκωσία

Παράπονο στα ΗΕ υπέβαλλε η τ/κ πλευρά για την «λάθος συμπεριφορά» μέλους της ειρηνευτικής δύναμης εναντίον Τούρκου στρατιώτη κατά την διάρκεια εργασίων καθαριότητας «εντός των συνόρων της τδβκ» στην Λευκωσία, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, λέγοντας ότι παρακολουθούν την υπόθεση.

Σε δηλώσεις του στο κανάλι CNN Türk, που αναμεταδίδουν τα τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Τατάρ πρόσθεσε ότι αυτό που έγινε δεν τους άρεσε. Αναφερόμενος στην περιοχή της Πύλας είπε ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ προσπαθεί να αποτρέψει την κατασκευή δρόμου Άρσους - Πύλας που θα ξεκινήσει «από τα σύνορα της τδβκ», κατά την έκφρασή του, και υποστήριξε ότι οι ενέργειες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ψευδοκράτους από το 1974, «ρίχνει σκιά στην αμεροληψία» του ΟΗΕ.

Ο κ. Τατάρ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις που αφορούσαν την ε/κ πλευρά, ο ΟΗΕ έκλεισε τα μάτια στην κατασκευή δρόμων, σπιτιών, πανεπιστημίων και εμπορικών κέντρων στη νεκρή ζώνη με την παραχώρησή προνομίων. «Στέκονται απλά και παρακολουθούν τις προσπάθειες της ε/κ διοίκησής να πάρει εδάφη στην ουδέτερη ζώνη ως δικά της και το αποδέχονται».

Κατά κάποιο τρόπο, συνέχισε, ο ΟΗΕ είναι υπεύθυνος για το Κυπριακό, με τη μονομερή αναγνώριση της κυβέρνησης Μακαρίου της εποχής εκείνης, ως Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία απέκλεισε τους Τουρκοκύπριους από την Κυπριακή Δημοκρατία, αναφερόμενος στο ψήφισμα 186 του ΟΗΕ στις 4 Μαρτίου 1964.

Επανέλαβε ότι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν με την αποδοχή της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου καθεστώτος των Τ/κ και η συμφωνία στην Κύπρο θα γίνει με τη συνεργασία των δύο κρατών. Υπενθύμισε επίσης ότι η Τουρκία στηρίζει αυτή τη στάση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top