ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η RCB «πάγωσε» ακόμα και τη σύνταξη του Μιλτιάδη Νεοφύτου – Για χρέος 2 εκ. της Ομόνοιας!

Η RCB «πάγωσε» ακόμα και τη σύνταξη του Μιλτιάδη Νεοφύτου – Για χρέος 2 εκ. της Ομόνοιας!

Πολύ ακριβά πληρώνει την εμπλοκή του με το ποδόσφαιρο και την απλοχεριά ενόσω ήταν πρόεδρος της Ομόνοιας, ο Μιλτιάδης Νεοφύτου.

Ο γνωστός επιχειρηματίας πλέον είναι σε δεινή οικονομική θέση, με αποτέλεσμα, όπως σημειώνουμε και στον τίτλο του παρόντος δημοσιεύματος, να μην μπορεί να πάρει ούτε σύνταξη, που είναι το μοναδικό του εισόδημα πλέον.

Κι όλα αυτά για ένα χρέος 2 εκατομμυρίων και 157 χιλιάδων ευρώ. Πρόκειται για δάνειο που είχε λάβει η Ομόνοια από την ρωσική τράπεζα και είχε ως εγγυητή για τα 2.000.000 τον πρώην πρόεδρο του τριφυλλιού.

Σύμφωνα με τα όσα σημειώνει σε αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ ο Γιάννης Νεάρχου («Πολίτης»), η Russian Commercial Bank Ltd είχε προχωρήσει σε αγωγή σε βάρος του Μιλτιάδη Νεοφύτου το 2013, ενώ τον Μάιο του 2014 είχε καταχωρήσει αίτηση με την οποία ζητούσε διατάγματα του δικαστηρίου ώστε (1) να μην μπορεί να αξιοποιήσει 12 ακίνητα (να μην μπορεί να τα επιβαρύνει ή να τα αποξενώσει), αλλά και (2) να παγοποιηθούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.

Τα διατάγματα εκδόθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο μετά από συναίνεση και της πλευράς του Μιλτιάδη Νεοφύτου.

Ωστόσο, φαίνεται πως ο κ. Νεοφύτου έκανε δεύτερες σκέψεις, καθώς είναι σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση… Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας έκανε αίτημα στο οποίο αναφέρονται –μεταξύ άλλων- τα ακόλουθα:

«Κατά την έκδοη του ενδιάμεσου διατάγματος δεν έγινε καμια πρόνοια για την εξαίρεση κάποιου ποσού από τα ποσά που θα παρέμεναν παγοποιημένα για ν είνα9ι σε θέση να καλύπτει τα αναγκαία έξοδα διαβίωσής του. <Ως εκ τούτου, βρίσκεται στη δυσχερή θέση να μην έχει πρίσβαση σε κανένα πόρο, με δτσάρεστες συνέπειες στο επίπεδο ζωής του και στις υπόλοιπες βασικές του υποχρεώσεις, καθώς η μηνιαία σύνταξη που λαμβάνει από το ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι το μοναδικό του εισόδημα».

Σημειώνεται πως το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα για εξαίρεση της σύνταξης γήρατος, που ανέρχεται στα 1.231 ευρώ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top