ΔΙΕΘΝΗ

Ανατριχίλα από τη δράση του Βρετανού ζωολόγου που βίασε και σκότωσε δεκάδες σκυλιά: «Δεν θέλω να σταματήσω» - Δείτε βίντεο

Ανατριχίλα από τη δράση του Βρετανού ζωολόγου που βίασε και σκότωσε δεκάδες σκυλιά: «Δεν θέλω να σταματήσω» - Δείτε βίντεο

Ανατριχίλα προκαλεί η δράση του Βρετανού ζωολόγου που κακοποίησε σεξουαλικά και βασάνισε πάνω από 40 σκυλιά από το 2014 μέχρι τον Απρίλιο του 2022, όταν και συνελήφθη από τις αυστραλιανές Αρχές.

Ο διακεκριμένος ειδικός για τους κροκόδειλους Άνταμ Μπρίτον εργαζόταν στο παρελθόν ως ερευνητής στο Charles Darwin University στην Αυστραλία, όπου είχε μετακομίσει από το Ηνωμένο Βασίλειο. Εξαιτίας της εξαιρετικής φήμης του στον τομέα του, είχε συνεργαστεί με το BBC και το National Geographic, ενώ είχε δεχτεί και επίσκεψη στο σπίτι του από τον διάσημο Άγγλο τηλεπαρουσιαστή και φυσιοδίφη Ντέιβιντ Ατένμπορο.

Ο Μπρίτον δήλωσε ένοχος στο δικαστήριο για 56 κατηγορίες που αφορούν στον βασανισμό και τη σεξουαλική κακοποίηση 42 σκυλιών, εκ των οποίων τα 39 έχασαν τη ζωή τους. Παραδέχτηκε επίσης ότι απέκτησε πρόσβαση και διακίνησε υλικό κακοποίησης παιδιών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o 51χρονος κακοποιούσε ήδη για μια δεκαετία τα δύο δικά του κατοικίδια, δύο ελβετικούς ποιμενικούς ονόματι Ούρσα και Μπολτ, προτού αποφασίσει να επεκτείνει τη δράση του βρίσκοντας και άλλα θύματα. Χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα αγγελιών Gumtree Australia για να εντοπίζει ιδιοκτήτες κατοικιδίων στην περιοχή Ντάργουιν που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τα σκυλιά τους λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ή άλλων δυσκολιών. Αφού «έχτιζε» φιλική σχέση μαζί τους, τους έπειθε να του παραδώσουν τα σκυλιά τους για να τους βρει ένα καλύτερο σπίτι.

Εάν εκείνοι στη συνέχεια επικοινωνούσαν ξανά μαζί του ζητώντας νέα των σκυλιών (τα οποία σε πολλές περιπτώσεις κατέληγαν νεκρά από την κακοποίηση) εκείνος τους έλεγε ψέματα και τους έστελνε παλιές φωτογραφίες, δήθεν από το νέο τους σπιτικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εισαγγελία στο δικαστήριο στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας, ο Μπρίτον είχε δημιουργήσει ένα δωμάτιο βασανισμού για τα άτυχα πλάσματα που έπεφταν στα χέρια του μέσα σε ένα κοντέινερ που βρισκόταν στο οικόπεδου του σπιτιού του. Ο χώρος αυτός ήταν εξοπλισμένος με κάμερες, αφού ο διεστραμμένος άνδρας κατέγραφε συχνά τις κτηνώδεις πράξεις του και δημοσίευε τα βίντεο και τις φωτογραφίες σε online forum με ψευδώνυμο.

Ο Μπρίτον χρησιμοποιούσε έναν λογαριασμό στο Telegram για να επικοινωνεί με ανθρώπους με τις ίδιες διαστροφές και να τους στέλνει το υλικο του. «Σε αυτές τις εφαρμογές, ο κατηγορούμενος συζητούσε για τον αριθμό των θυμάτων του», είπε ο εισαγγελέας Μάρτι Οστ.

Σε ένα μήνυμά του που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, ο Μπρίτον έγραφε για τις ορμές του σε έναν άγνωστο στο Telegram τα εξής: «Τις καταπίεζα στο παρελθόν. Όμως τα τελευταία χρόνια τις άφησα ξανά ελεύθερες και τώρα δεν μπορώ να σταματήσω. Δεν θέλω».

H αποκάλυψη της αρρωστημένης δράσης του Μπρίτον έγινε πέρυσι, όταν η αστυνομία στη Βόρεια Επικράτεια ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός από τα βίντεο που είχε γυρίσει και συνέλαβε τον ζωολόγο. Στην έφοδο που πραγματοποίησαν οι Αρχές στο σπίτι του επιστήμονα τον Απρίλιο του 2022 κατέσχεσαν υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, κάμερες, εξωτερικούς σκληρούς δισκους, όπλα και sex toys.

Μετά τη σχετική έρευνα απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον 51χρονο, ωστόσο δόθηκε δικαστική εντολή να αποσιωπηθεί το όνομά του, προκειμένου να μην επηρεαστούν οι ένορκοι και να διασφαλιστεί μια δίκαιη δίκη για τον κατηγορούμενο. Μετά την πρόσφατη παραδοχή της ενοχής του, ωστόσο, το όνομά του ανακοινώθηκε στα MME και φιγουράρει σήμερα σε όλες τις βρετανικές εφημερίδες.

Η σύζυγος του Μπρίτον, Έριν, μια φύλακας άγριας ζωής που είχε γνωριστεί με τον πρίγκιπα Χάρι και τον είχε βοηθήσει να πιάσει έναν κροκόδειλο, είχε πλήρη άγνοια για τις διεστραμμένες φαντασιώσεις του άνδρα της και φέρεται πλέον να έχει αλλάξει επώνυμο.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top