Αιγοπροβατοτρόφοι: Εξήγγειλαν κινητοποιήσεις εντός Οκτωβρίου για το χαλούμι

Αιγοπροβατοτρόφοι: Εξήγγειλαν κινητοποιήσεις εντός Οκτωβρίου για το χαλούμι

Κινητοποιήσεις εντός Οκτωβρίου εξήγγειλαν το βράδυ της Πέμπτης οι αιγοπροβατοτρόφοι, οι οποίοι σε συγκέντρωση που είχαν στη Χοιροκοιτία κάλεσαν τον Υπουργό Γεωργίας να εφαρμόσει τη νομοθεσία που διέπει τα ΠΟΠ προϊόντα, ειδικά το χαλούμι, και δήλωσαν αποφασισμένοι να αποφύγουν το πενταετές μεταβατικό στάδιο.

Σε δηλώσεις ύστερα από συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Χοιροκοιτία, ο Γιώργος Δημητρίου, Γενικός Γραμματέας της Ομάδας Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων, κάλεσε τον Υπουργό Γεωργίας «όπως αναλάβει τις ευθύνες που απορρέουν από τα καθήκοντα του, όπως εφαρμόσει τη συγκεκριμένη νομοθεσία που διέπει τα ΠΟΠ προϊόντα και να πάψει να καλύπτει με συγκεκριμένο τρόπο συγκεκριμένες βιομηχανίες».

Πρόσθεσε ότι «τα αιτήματα των αιγοπροβατοτρόφων είναι συγκεκριμένα. Πρώτον θα πρέπει να αυξηθεί η ποσόστωση στο αιγοπρόβειο γάλα από το 20% που είναι τώρα, στο 35% τον Φεβρουάριο του επόμενου χρόνου και στο 51% τον Ιούνιο που λήγει το μεταβατικό στάδιο», υποδεικνύοντας ότι με βάση την συμφωνία που είχε γίνει στο ΚΕΒΕ και δεν εφαρμόστηκε ποτέ, οι αιγοπροβατοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να αποφύγουν το πενταετές μεταβατικό στάδιο.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ακόμα ότι στις 18 Οκτωβρίου θα γίνουν κινητοποιήσεις και κάλεσε όλους τους αιγοπροβατοτρόφους να παραμείνουν ενωμένοι για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών. «Μέσα σε πνεύμα νηφαλιότητας θα προχωρήσουμε για το ευρύτερο καλό» είπε.

Σημειώνεται ότι στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων μέλη των Επιτροπών Γεωργίας και Εμπορίου της Βουλής με τους Προέδρους τους Γιαννάκη Γαβριήλ και Κυριάκο Χατζηγιάννη, οι Αγροτικές Οργανώσεις και ο Σύνδεσμος Αιγοπροβατοτρόφων Κύπρου με τις επτά ομάδες του.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τατάρ: Η «επανενωμένη Κύπρος» δεν είναι ρεαλιστική – Υπάρχουν δύο οντότητες

Τατάρ: Η «επανενωμένη Κύπρος» δεν είναι ρεαλιστική – Υπάρχουν δύο οντότητες

Οι νέοι έχουν λόγο και η δημιουργία της 13ης Τεχνικής Επιτροπής για την νεολαία είναι μια πρωτιά, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ τη Δευτέρα που εμφανίστηκε ενοχλημένος από την επαναλαμβανόμενη αναφορά του Προέδρου Χριστοδουλίδη προς τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής σε «επανενωμένη Κύπρο».

BEST OF TOTHEMAONLINE