ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιγοπροβατοτρόφοι: Εξήγγειλαν κινητοποιήσεις εντός Οκτωβρίου για το χαλούμι

Αιγοπροβατοτρόφοι: Εξήγγειλαν κινητοποιήσεις εντός Οκτωβρίου για το χαλούμι

Κινητοποιήσεις εντός Οκτωβρίου εξήγγειλαν το βράδυ της Πέμπτης οι αιγοπροβατοτρόφοι, οι οποίοι σε συγκέντρωση που είχαν στη Χοιροκοιτία κάλεσαν τον Υπουργό Γεωργίας να εφαρμόσει τη νομοθεσία που διέπει τα ΠΟΠ προϊόντα, ειδικά το χαλούμι, και δήλωσαν αποφασισμένοι να αποφύγουν το πενταετές μεταβατικό στάδιο.

Σε δηλώσεις ύστερα από συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Χοιροκοιτία, ο Γιώργος Δημητρίου, Γενικός Γραμματέας της Ομάδας Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων, κάλεσε τον Υπουργό Γεωργίας «όπως αναλάβει τις ευθύνες που απορρέουν από τα καθήκοντα του, όπως εφαρμόσει τη συγκεκριμένη νομοθεσία που διέπει τα ΠΟΠ προϊόντα και να πάψει να καλύπτει με συγκεκριμένο τρόπο συγκεκριμένες βιομηχανίες».

Πρόσθεσε ότι «τα αιτήματα των αιγοπροβατοτρόφων είναι συγκεκριμένα. Πρώτον θα πρέπει να αυξηθεί η ποσόστωση στο αιγοπρόβειο γάλα από το 20% που είναι τώρα, στο 35% τον Φεβρουάριο του επόμενου χρόνου και στο 51% τον Ιούνιο που λήγει το μεταβατικό στάδιο», υποδεικνύοντας ότι με βάση την συμφωνία που είχε γίνει στο ΚΕΒΕ και δεν εφαρμόστηκε ποτέ, οι αιγοπροβατοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να αποφύγουν το πενταετές μεταβατικό στάδιο.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ακόμα ότι στις 18 Οκτωβρίου θα γίνουν κινητοποιήσεις και κάλεσε όλους τους αιγοπροβατοτρόφους να παραμείνουν ενωμένοι για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών. «Μέσα σε πνεύμα νηφαλιότητας θα προχωρήσουμε για το ευρύτερο καλό» είπε.

Σημειώνεται ότι στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων μέλη των Επιτροπών Γεωργίας και Εμπορίου της Βουλής με τους Προέδρους τους Γιαννάκη Γαβριήλ και Κυριάκο Χατζηγιάννη, οι Αγροτικές Οργανώσεις και ο Σύνδεσμος Αιγοπροβατοτρόφων Κύπρου με τις επτά ομάδες του.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top