ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκκληση Επ. Παιδείας σε ΜΜΕ για να μην αναμεταδίδουν βίντεο με ξυλοδαρμούς μαθητών - «Το σπουδαίο έργο δεν αναδεικνύεται επαρκώς»

Έκκληση Επ. Παιδείας σε ΜΜΕ για να μην αναμεταδίδουν βίντεο με ξυλοδαρμούς μαθητών - «Το σπουδαίο έργο δεν αναδεικνύεται επαρκώς»

Έκκληση εκ μέρους της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να μην αναμεταδίδουν βίντεο που αναρτώνται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, και αφορούν παραβατική συμπεριφορά μαθητών απηύθυνε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παύλος Μυλωνάς, αφού όπως εξήγησε η αναμετάδοση αυτή δεν προσφέρει τίποτε.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής στο Περιφερειακό Λύκειο Λιβαδιών και στα Δημοτικά Σχολεία Ξυλοτύμπου Α και Β, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι εντοπίστηκαν να «υπάρχουν τα κλασσικά προβλήματα δηλαδή της παραβατικότητας και των ναρκωτικών. Ωστόσο υπάρχει επίσης και σπουδαίο έργο το οποίο όμως δεν αναδεικνύεται επαρκώς από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές».

Πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των μελών της Επιτροπής στα Δημοτικά Σχολεία Ξυλοτύμπου εντοπίστηκαν τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν σε όλα τα σχολεία της Κύπρου. Μεταξύ αυτών τα κτίρια, οι αίθουσες, τα στέγαστρα, η σκίαση, τάξεις οι οποίες βλέπουν στον ήλιο και γίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας θερμοκήπια από τη ζέστη και η έλλειψη στεγασμένου χώρου στις αυλές των σχολείων ούτως ώστε οι μαθητές να μην είναι κάτω από τον ήλιο και να βρέχονται».

Όπως είπε ο κ. Μυλωνάς «αυτά είναι μικροπροβλήματα τα οποία όμως μεγαλώνουν ειδικά όταν μιλούμε για μικρά παιδιά. Κατά την άποψη μου το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι αυτό της ειδικής εκπαίδευσης, ένα θέμα που πρέπει να βρούμε τον τρόπο μαζί με τα υπόλοιπα προβλήματα, σιγά – σιγά να συνεννοηθούμε και να τα λύνουμε».

Ερωτηθείς για το θέμα της Ειδικής Εκπαίδευσης ο Παύλος Μυλωνάς εξέφρασε την ελπίδα «την Δευτέρα όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξαγγείλει την έναρξη του διαλόγου για την Ειδική Εκπαίδευση, να είναι η απαρχή ενός στρατηγικού σχεδιασμού, ώστε να αρχίσουμε να επιλύνουμε, όχι όλα τα προβλήματα μεμιάς, αλλά τουλάχιστον να μπει μπροστά μια οργανωμένη και στοχευμένη διαδικασία, για να καταλήξουμε σε ένα ικανοποιητικό και αξιοπρεπές, για τα παιδιά και τους γονείς, αποτέλεσμα».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον στις συζητήσεις με τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία που επισκέφθηκε η Επιτροπή Παιδείας, τέθηκε και το θέμα της βίας στα σχολεία, ο κ. Μυλωνάς απάντησε θετικά και πρόσθεσε πως «το ζήτημα αυτό το συναντούμε σε όλα τα σχολεία, ιδιαίτερα στα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές. Είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να συζητήσει συνολικά η Πολιτεία, πέραν από έντονες απόψεις και φανατισμούς».

Το πρόβλημα, συνέχισε «είναι σοβαρό, είναι υπαρκτό. Ακόμα και οι δομές αξιολόγησης και θεραπείας παιδιών που είναι χρήστες ή βαπαρόκια ναρκωτικών πρέπει να βρούμε τους μηχανισμούς ούτως ώστε να είναι αποτελεσματικοί. Θεωρητικά υπάρχουν πολλές λύσεις, ειδικά σε ιατρικά βιβλία και βιβλία ακαδημαϊκών, ωστόσο στην πράξη, εμείς βιώνοντας το πρόβλημα με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, βλέπουμε ότι η αλήθεια από τη θεωρία είναι πολύ μακριά».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της ανάρτησης στα ΜΚΔ, βίντεο με ξυλοδαρμούς μαθητών σε διάφορα σχολεία της Κύπρου, ο κ. Μυλωνάς είπε ότι «το πρόβλημα της παραβατικής συμπεριφοράς μεταξύ παιδιών ή και εναντίον καθηγητών και ανάποδα, η βιντεογράφηση τους και η ανάρτηση τους στα ΜΚΔ είναι ένα γεγονός που συμβαίνει εδώ και χρόνια, απλά κάποιες φορές βλέπει το φως της δημοσιότητας και άλλες όχι. Είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να βρει τα αντανακλαστικά η Πολιτεία και η κοινωνία, οι οικογένειες και οι οργανωμένοι γονείς και μη, να το αντιμετωπίσουμε».

Χρειάζεται, σημείωσε «η παρέμβαση πολλών παραγόντων για να το επιλύσουμε. Ωστόσο εκ μέρους της Επιτροπής Παιδείας απευθύνω παράκληση σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να μην αναμεταδίδουν αυτά τα βίντεο, γιατί η δημοσιοποίηση τέτοιων γεγονότων πολλές φορές δημιουργεί κακό προηγούμενο και πρότυπο συμπεριφορών οι οποίες επαναλαμβάνονται».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείοΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top